fbpx
Сьогодні
Фото 19:43 12 Гру 2023

Зеленський зустрівся з лідерами обох партій у Сенаті США та сенаторами

English version here

Фото: Офіс Президента

У межах робочого візиту до Сполучених Штатів Америки Президент України Володимир Зеленський провів у Конгресі США зустріч із лідером Демократичної партії в Сенаті Чаком Шумером, лідером Республіканської партії в Сенаті Мітчем Макконнеллом і сенаторами.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Офіс Президента.

Глава держави зазначив, що ця зустріч є важливим підтвердженням підтримки України в її боротьбі за незалежність, свободу й демократію.

Зеленський зустрівся з лідерами обох партій у Сенаті

Фото: Офіс Президента

Президент поінформував сенаторів про військові завдання на середньострокову перспективу. Він акцентував, що й наступного року Україна тиснутиме на агресора, тому підтримка з боку США дуже важлива. Зокрема, було наголошено на потребі в далекобійній зброї. Також ішлося про важливість посилення ППО України для зменшення можливостей Росії в повітрі, захисту цивільних громадян, критичної та зернової інфраструктури.

Як зазначив Володимир Зеленський, захист українських міст надзвичайно важливий для повернення людей, зростання економіки та якнайшвидшого досягнення економічної незалежності. Глава держави зауважив, що навіть в умовах війни цього року українська економіка зросла на 5%.

Зеленський зустрівся з лідерами обох партій у Сенаті

Фото: Офіс Президента

Відповідаючи на запитання сенаторів, Президент розповів про захист створеного Україною альтернативного «зернового коридору» від спроб Росії зірвати цивільне судноплавство та зростання обсягів перевезень.

Володимир Зеленський акцентував, що Україна виконала всі свої зобов'язання перед Міжнародним валютним фондом і Європейською комісією. Глава держави наголосив, що продовжить рішучу боротьбу з корупцією та роботу над суттєвим посиленням антикорупційної інфраструктури.

Що відомо про поїздку президента Володимира Зеленського до США

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, Президент України Володимир Зеленський 11 грудня розпочав робочий візит до Сполучених Штатів Америки, де зустрінеться з главою цієї країни Джозефом Байденом. У Білому домі очікують, що візит українського Президента до США сприятиме тому, що суспільна підтримка України зросте та повернеться "в заголовки газет".

Серед ключових тем на переговорах у Вашингтоні буде:

  • продовження оборонної співпраці України та США, зокрема спільних проєктів із виробництва зброї та систем ППО,
  • також координація зусиль двох держав у наступному році.

Президент США Джо Байден запросив лідера Української держави Володимира Зеленського провести переговори в Білому домі в вівторок, 12 грудня.

11 грудня  Зеленський у межах офіційної частини візиту до Вашингтона провів зустріч з очільником Пентагону Ллойдом Остіном та головою Об'єднаного комітету начальників штабів США Чарльзом Брауном.

Також Володимир Зеленський під час візиту до Сполучених Штатів Америки зустрівся з керівниками американських оборонних компаній.

Глава Української держави розповів про ідею створити оборонний хаб у Європі, який розміщуватиметься на території України. Оскільки наша країна має сьогодні багато практичного досвіду, набутого через війну.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: