fbpx
Сьогодні
14:47 09 Гру 2023

Німеччина має бути готова робити більше, коли інші ослабнуть: Шольц щодо допомоги Україні

English version here

Фото: Reuters

Федеративна Республіка Німеччина має бути готова до збільшення підтримки України на тлі послаблення допомоги іншими країнами.

Про це канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив на конференції своєї Соціал-демократичної партії Німеччини, пише n-tv.

Як зауважив очільник німецького уряду, своїм нападом на Україну в 2022 році російська федерація поклала край загальному розумінню миру і безпеки в Європі.

Політик СДПН наголосив, що повинна бути ясність, що "кордони в Європі більше не будуть пересуватися силою".

Німеччина навіть повинна бути готова до того, що їй доведеться робити ще більше, "коли інші ослабнуть", сказав канцлер, очевидно, натякаючи на неясну політичну ситуацію в США перед президентськими виборами в наступному році.

Тому, як вважає Шольц, з німецького боку мають бути прийняті рішення, "щоб ми були в змозі це зробити".

Також канцлер ФРН закликав до наполегливості у підтримці України з боку Німеччини.

"Ця війна, ймовірно, не закінчиться найближчим часом", зазначив він.

Тому важливо, "щоб ми могли робити те, що необхідно протягом тривалого часу", а саме "продовжувати підтримувати Україну в її оборонній боротьбі".

Шольц також чітко висловився за подальшу військову підтримку України.

"Президент Путін не може очікувати, що ми відступимо", наголосив він.

Політик СДПН також згадав про економічні наслідки російського імперіалізму – для Німеччини, а ще більше для деяких інших країн.

"Ми знаємо, що були наслідки, які зачіпають і нас", – сказав канцлер, маючи на увазі високі ціни на енергоносії.

Шольц також підкреслив, що уряду, проте, вдалося забезпечити хороше енергопостачання, навіть якщо це, звичайно, було "великим фінансовим викликом".

Нагадаємо, що напередодні уряд Німеччини оголосив про надання Україні чергового пакета військової допомоги, в який, зокрема увійшли боєприпаси і розвідувальні безпілотники.

Що відомо про допомогу Німеччини

Протягом 2022 Україна отримала 2 млрд євро військової допомоги від Німеччини, а на 2023 рік країна запланувала передати ще понад 5 млрд євро.

14 жовтня Німеччина передала Україні багатоцільові гусеничні всюдиходи Bandvagn 206, машини для прикордонників та 50 систем для виявлення дронів.

А 11 жовтня Німеччина оголосила про нову військову допомогу Україні вартістю близько одного мільярда євро. Пакет містить додаткові системи протиповітряної оборони, танки й боєприпаси.

Під час візиту до Києва 21 листопада міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус оголосив про новий пакет допомоги Україні на суму 1,3 мільярда євро.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, друга група українських військових пройшла навчання у Німеччині для роботи із зенітно-ракетним комплексом Patriot.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: