fbpx
Сьогодні
14:43 19 Жов 2023

Усе необхідне для ППО: Німеччина готує зимовий пакет допомоги Україні

English version here

Фото: Reuters

Уряд Німеччини готує зимовий пакет допомоги Україні. Під час виступу в Бундестазі канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що його країна продовжить постачання зброї Україні і вже готує зимовий пакет військової допомоги, зокрема, засоби протиповітряної оборони.

Про це пишуть FEZ та Spiegel, цитує Рубрика.

Під час виступу Шольц заявив, що Німеччина складе зимовий пакет для України. Центральним у пакеті буде "все, що необхідно для ППО".

Міноборони Німеччини вже повідомляло, що Україні передадуть:

  • додаткову систему Patriot,
  • зенітні ракетні комплекси IRIS-T SLM з ракетами середньої та малої дальності,
  • САУ Gepard,
  • ще десять основних бойових танків Leopard 1 A5,
  • транспортні і санітарні машини тощо.

Шольц зазначив, що у Європі плануються дискусії про те, як забезпечуватиметься фінансова допомога Україні.

Це також стосується середньострокової фінансової системи ЄС.

Позиція Німеччини полягає в тому, що не все забезпечується додатковими грошима, а відбуватиметься "переставлення пріоритетів".

Під час виступу канцлер також говорив про загострення між Ізраїлем та ХАМАСом. Він закликав негайно звільнити заручників ХАМАСу у секторі Гази без попередніх умов. А також заявив, що влада Німеччини вживатиме жорстких заходів проти антисемітизму та прославлення насильства.

Окрім того, Шольц розкритикував президента рф путіна через заяву останнього про конфлікт. путін заявляв, що наземна операція Ізраїлю в секторі Гази призведе до "неприйнятних" втрат серед цивільного населення. Шольц відповів, що "немає нічого більш цинічного", ніж заява путіна.

Довідка

Раніше Міністерство оборони Німеччини оголошувало про наміри передати Україні додаткову установку зенітно-ракетного комплексу Patriot, нові системи Iris-T, нові зенітні установки Gepard, а також боєприпаси.

На останній зустрічі формату "Рамштайн" очільник Пентагону назвав Німеччину серед найбільших донорів України – з урахуванням розміру економіки її внесок більший, ніж США.

Наприкінці минулого тижня Берлін відзвітував про чергову партію переданої Україні допомоги, у якій – всюдиходи, супутниковий зв'язок і аптечки.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: