fbpx
Сьогодні
16:22 02 Гру 2023

У Німеччині підготували другу групу українських військових для роботи з Patriot

English version here

Друга група українських військових пройшла навчання у Німеччині для роботи із зенітно-ракетним комплексом Patriot.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Deutsche Welle.

Відповідну заяву 1 грудня зробив командувач багатонаціонального тренувального командування генерал-лейтенант Андреас Марлов. Навчання пройшли 70 українських солдатів і офіцерів. Курс підготовки тривав більш ніж шість тижнів на одній з баз військово-повітряних сил у Німеччині. За словами Марлова, досягнуто такого рівня компетенції персоналу, який дозволить українцям самостійно працювати з цим комплексом ППО і виконувати бойові завдання.

Як зазначає видання, у навчаннях брали участь досвідчені українські офіцери, за плечима яких роки служби в силах протиповітряної оборони. Багато хто з військових мав досвід роботи з радянськими системами С-300.

Нагадаємо, що на початку серпня німецький уряд повідомив про передачу Україні двох пускових установок зенітно-ракетного комплексу Patriot.

Раніше ми писали, що у квітні 2023 року Німеччина також передала Україні зенітно-ракетний комплекс Patriot із ракетами до нього. До складу одного комплексу входять радар, командний пункт і до восьми пускових установок, розрахованих на чотири ракети кожна.

Допомога від Німеччини

14 жовтня Німеччина передала Україні багатоцільові гусеничні всюдиходи Bandvagn 206, машини для прикордонників та 50 систем для виявлення дронів.

А 11 жовтня Німеччина оголосила про нову військову допомогу Україні вартістю близько одного мільярда євро. Пакет містить додаткові системи протиповітряної оборони, танки й боєприпаси.

Під час візиту до Києва 21 листопада міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус оголосив про новий пакет допомоги Україні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: