fbpx
Сьогодні
14:20 05 Гру 2023

Без помилок написали лише дві учасниці: оприлюднили результати Радіодиктанту-2023

Українське Радіо оприлюднило результати Радіодиктанту національної єдності, який відбувся 27 жовтня.

Про це пише Українське радіо.

Як ми писали, цього року Радіодиктант вперше проводили 27 жовтня. Він називався "Дороги України". Авторкою тексту стала поетеса, перекладачка, авторка прозових творів Катерина Калитко. А читав його актор, театральний режисер Олексій Гнатковський.

На перевірку надійшло близько 20 тисяч листів із диктантами з 39 країн світу. 3 тисячі з них надіслали у паперовому варіанті.

Були навіть такі, що написані шрифтом Брайля.

"Також цікаво, що цього року був один лист із Москви – він не став переможним. Географія листів цього року, як завжди світова: звісно, найбільше листів з України, є багато з Європи, а також зі всіх континентів та десятків держав", – розповіла координаторка Радіодиктанту національної єдності Юлія Шелудько.

Як повідомили на Суспільному Мовленні, не допустили жодної помилки дві учасниці – Христина Гоянюк та Галина Шура.

Ще п'ятеро людей помилилися лише один раз. Серед них:

  • Олеся Жу (Olesia Zhu – назва електронної пошти);
  • Євгенія Антонюк;
  • Вікторія Норичка;
  • Іванна Рубан;
  • Юлія Шевченко.

34 учасники написали текст Радіодиктанту з двома помилками, а решта – з трьома та більше.

Зауважимо, що Всеукраїнський радіодиктант національної єдності започаткований командою Українського Радіо у 2000 році задля єднання навколо мови. Відтоді він проводиться щороку і вже став найбільшим україномовним флешмобом, який об'єднує українців і знавців української мови по всьому світу. 

Нагадаємо, що цього року 77-річна львів'янка Христина Гоянюк стала рекордсменкою України з найбільшої кількості написаних щорічних радіодиктантів національної єдності. Вона не пропустила жодного із 2000 року та двічі ставала переможницею – у 2020 та 2022 роках.

Також, 27 жовтня, Міністерство освіти та науки спільно із заслуженим працівником освіти Олександром Авраменком та українським артистом Артемом Пивоваровим запустили інтегрований урок із мови, літератури та музики.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: