fbpx
Сьогодні
12:11 28 Жов 2023

77-річна мешканка Львова встановила рекорд з написання найбільшої кількості радіодиктантів

Фото: НРРУ

Рекордсменкою України з найбільшої кількості написаних щорічних радіодиктантів національної єдності стала 77-річна львів'янка Христина Гоянюк.

Про повідомили у Національному реєстрі рекордів України.

Як зазначили, літня пані пише їх уже 23 роки поспіль та не пропустила жодного з 2000 року.

"Неймовірна пані Христина Гоянюк ! Каже, що навіть свого дня народження вона не чекає так, як радіодиктанту національної єдності. Її тексти за рівнем грамотності – одні з найкращих в країні", зауважили у реєстрі.

У 2020 році пані Гоянюк була єдиною учасницею, яка написала радіодиктант без жодної помилки. Також вона перемогла у 2022 році.

Гоянюк, рекордсменка з написання радіодиктантів

Фото: НРРУ

"Ви, мабуть, подумали: "Ну точно, – вчителька української мови!" Ні, Христина Гоянюк – лікарка-бактеріолог.

Вона готується до диктантів так, мов на захист докторської дисертації: перечитує нові правила правопису, переглядає словники, консультується з вчителями української мови", – додають у реєстрі.

Як відомо, цьогоріч радіодиктант національної єдності відбувся 27 жовтня та називався "Дороги України".

Текст написала поетеса Катерина Калитко, а читав його актор, виконавець ролі Івана Довбуша у популярному однойменному фільмі Олексій Гнатковський.

Радіодиктант звучав в ефірі "Українського радіо", Радіо Культура та телеканалу Суспільне Культура. Трансляції також доступні на ютуб-каналі "Українського радіо" і на фейсбук-сторінках Суспільного.

Як писала Рубрика, 27 жовтня, Міністерство освіти та науки спільно із заслуженим працівником освіти Олександром Авраменком та українським артистом Артемом Пивоваровим запустили інтегрований урок із мови, літератури та музики.

Зауважимо, що Всеукраїнський радіодиктант був започаткований у 2000 році командою Українського Радіо і з того часу став найбільшим україномовним флешмобом. Головна мета події — не перевірити грамотність учасників, а об'єднати українців і знавців української мови по всьому світу.

Нагадаємо, в застосунку "Давай займемось текстом" з'явилась гра на знання українських діалектів.

Також повідомлялось, що Міністерство культури та інформаційної політики хоче відмовитися від використання російських шрифтів та створити банк українських.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: