fbpx
Сьогодні
20:31 28 Лис 2023

Відкритий марафон з української мови проведуть за допомогою штучного інтелекту: для чого це рішення

IV Відкритий марафон з української мови стартує 1 грудня. Як зазначають організатори, цього року проведення мовознавчого флешмобу відбудеться із застосуванням можливостей сучасних технологій, зокрема, штучного інтелекту.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Укрінформ.

У чому проблема?

 «Ми постійно працюємо над впровадженням сучасних технологій у систему освіти, і, звичайно, використання штучного інтелекту є важливим кроком до трансформації освіти», – наголосила виконавча директорка Асоціації інноваційної та цифрової освіти, координаторка Мережі українських освітніх хабів Марія Богуслав.

Яке рішення?

Рішення провести у цьому році Всеукраїнський марафон з української мови саме із застосуванням цієї технології відкриває можливості організовувати різноманітні конкурси для здобувачів освіти, використовуючи ШІ на постійній основі.

Як це працює?

Зазначається, що Відкритий марафон з української мови пройде упродовж грудня у чотири етапи серед учнів 3-11 класів закладів загальної середньої освіти, а також серед здобувачів професійно-технічної та вищої освіти.

  • I етап з 1 до 3 грудня 2023 року – "Культура слова. Лексикологія, фразеологія";
  • II етап з 8 до 10 грудня 2023 року – "Граматика. Синтаксис, морфологія, словотворення";
  • III етап з 15 до 17 грудня 2023 року – "Правопис. Орфографія, пунктуація, фонетика, орфоепія";
  • IV етап з 22 грудня до 24 грудня 2023 року – "Робота з текстом".

На кожному етапі учасники відповідатимуть на питання онлайн і зможуть одразу побачити свій рейтинг та загальну турнірну таблицю всіх учасників у своїй категорії.

Очікується, що участь у марафоні візьмуть близько 50 000 дітей та підлітків.

Організаторами марафону виступили: Міністерство освіти і науки, Інститут модернізації змісту освіти, Асоціація інноваційної та цифрової освіти і компанія Ubos.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, з 1 до 24 грудня 2023 року для школярів і студентів проведуть IV Відкритий марафон з української мови.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: