fbpx
Сьогодні
21:59 04 Гру 2023

Литва виділяє Україні 1 млн євро через фонд Банку розвитку Ради Європи

English version here

Міністр фінансів Литви Гінтаре Скайсте та голова Банку розвитку Ради Європи (БРРЄ) Карло Монтічеллі підписали у понеділок у Вільнюсі угоду, згідно з якою Литва спрямовує до Українського фонду солідарності БРРЄ для відновлення цієї країни 1 млн євро.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на LRT.

Метою Українського фонду солідарності БРРЄ є підтримка вимушених переселенців та сприяння відновленню України. Кошти цього фонду будуть спрямовані на задоволення різних соціальних потреб, що виникли в результаті війни, таких як забезпечення благополуччя та інтеграції вимушених переселенців, відновлення соціальної інфраструктури найважливіших територій країни.

За словами Скайсте, основна увага фонду буде спрямована на соціальну та медичну інфраструктуру України, а також реконструкцію житлових будинків.

"Ми розглядаємо цей власний внесок як частину ширшої стратегії. Литва виділила понад 1,9% ВВП на підтримку України через різні інструменти фінансової та прямої підтримки. Це один із найвищих показників взагалі серед усіх країн, які надають допомогу (Україні – ред.)", – заявила Скайсте після підписання договору.

"У цей період необхідно допомогти українцям не лише на військовому фронті, а й у соціальній сфері, де є багато проблем", – додала литовський міністр фінансів.

Скайсте та Монтічеллі також обговорили інвестиції БРРЄ у Литві та роль банку у наданні підтримки Україні.

Нагадаємо, Банк розвитку Ради Європи (БРРЄ) розглядає можливість долучитись до програми пільгового іпотечного кредитування в Україні.

Варто зазначити, від початку повномасштабного вторгнення фінансова допомога Литви нашій державі склала понад 1 млрд євро.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, сьогодні, 24 листопада, прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте прибула з робочим візитом до Києва.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся з Прем'єр-міністром Литви Інгрідою Шимоніте. Сторони обговорили зміцнення оборонних можливостей України, зокрема, посилення протиповітряної оборони. Також мова йшла про Формулу миру Президента України Володимира Зеленського, якій Литва висловила повну підтримку.

Крім того, в рамках ініціативи «Зерно з України» до кінця року Литва виділить 2 млн євро та готова підвищити транзитні спроможності балтійських портів для українського експорту.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: