fbpx
Сьогодні
Фото 14:00 24 Лис 2023

До Києва з робочим візитом прибула прем'єр-міністр Литви

Сьогодні, 24 листопада, прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте прибула з робочим візитом до Києва.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Twitter (X) прем'єра Литви.

Глава литовського уряду спершу вшанувала пам'ять українських захисників, які загинули у розв'язаній Росією війні. Вона також опублікувала відповідні фото.

До Києва з робочим візитом прибула прем'єр-міністр Литви

Фото: twitter/IngridaSimonyte

"Під час моєї першої зупинки в Києві сьогодні я вшанувала чоловіків і жінок, які пожертвували своїм життям, захищаючи найфундаментальніші права нації: існувати і жити вільно. Вони віддали своє життя, щоб захистити всіх нас", – зазначила Шимоніте.

За її словами, єдиний спосіб досягти тривалого і справедливого миру – це допомогти Україні якнайшвидше перемогти, відновити її повну територіальну цілісність, встановити міжнародне правосуддя та відбудувати її так, щоб вона стала ще сильнішою.

До Києва з робочим візитом прибула прем'єр-міністр Литви

Фото: twitter/IngridaSimonyte

Програма візиту прем'єр-міністра в Україну поки що не розголошується.

"Я зустрінуся з українськими лідерами, а в суботу візьму участь в "Українській зерновій ініціативі", яку минулого року відкрив президент Володимир Зеленський", — сказала прем'єр.

Допомога від Литви

Нещодавно стало відомо, що пошкоджені танки Leopard, які зазнали пошкоджень під час бойових дій в Україні, будуть відремонтовані в Литві.

Також Литва наступного року виділить на допомогу Україні близько 340 млн євро. Частину грошей витратять на сферу освіти.

Місяць тому Литва передала комплекти радіолокаційного обладнання для потреб Військово-морських сил України.

Литва висловила готовність продовжувати допомагати енергетиці України цієї зими.  Про це на засіданні робочої групи президента України з "Формули миру", присвяченій енергетичній безпеці, заявив старший помічник президента Литви Ярослав Неверович.

Окрім того, 10 листопада Литва передала Україні пускові установки для зенітного ракетного комплексу NASAMS разом із необхідним обладнанням. У литовському оборонному відомстві додали, що в Україну доставлені також позашляховики для екіпажу та необхідне обладнання для NASAMS.

До того, у жовтні прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте заявила, що до витратної частини бюджету країни на 2024 рік планують включити підтримку України на суму 340 млн євро.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: