fbpx
Сьогодні
10:56 29 Лис 2023

Розвідка Британії вважає, що росія все частіше буде використовувати 500-кілограмові касетні бомби

Фото: Вікіпедія

З листопада 2023 року російські військово-повітряні сили, ймовірно, почнуть частіше застосовувати 500-кілограмові касетні бомби РБК-500, оскільки вони обладнані керованим плануючим пристроєм.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт розвідки Міністерства оборони Великобританії станом на 29 листопада.

Як зазначають британські аналітики, залежно від варіанту кожна РБК-500 викидає приблизно від 100 до 350 суббоєприпасів. Своєю чергою, кожен суббоєприпас зазвичай вибухає:

  • або сотнями високошвидкісних уламків,
  • або одним більшим протитанковим зарядом.

Як повідомляють, РБК-500 росія розгорнула проти українських сил у Донецькій області біля Вугледару та біля Авдіївки.

За даними британської розвідки, існує реальна ймовірність того, що, як і у випадку з іншими бомбами, що скидаються з повітря, росія нещодавно інтегрувала в РБК-500 комплект керованого плануючого пристрою UMPC.

Це дозволяє літаку-носію скидати боєприпас на багато кілометрів від мети.

"Російські комплекти плануючих бомб загалом мають низьку точність. Однак завдяки великій кількості суббоєприпасів одиночна РБК-500 може діяти на площі в кілька сотень метрів, збільшуючи ймовірність завдання будь-якої шкоди визначеній меті", – зазначають у Міноборони Британії.

Що відомо про ситуацію біля Авдіївки та Вугледара

Протягом минулого тижня найбільш інтенсивні наземні бої точилися на трьох ділянках фронту та жодна зі сторін не досягла прогресу, однак російські війська на Донеччині під Авдіївкою несуть особливо важків втрати.

Своєю чергою головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний зазначив, що за місяць, як росіяни почали активно штурмувати околиці Авдіївки на Донеччині, росія втратила близько 10 тисяч солдатів на цьому напрямку.

Нагадаємо, що раніше у британській розвідці стверджували, що на Донеччині активні штурми окупаційних військ у районі Авдіївки призвели до збільшення втрат в армії рф у війні проти України на 90%.

Також у жовтні стало відомо, що протягом місяця в районі селища Велика Новосілка Донецької області, що знаходиться поблизу Вугледара, ситуація на фронті загалом стабілізувалась.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: