fbpx
Сьогодні
09:48 08 Жов 2023

Розвідка Британії: ЗСУ стабілізували ситуацію у районі Великої Новосілки поблизу Вугледара

Протягом останнього місяця в районі селища Велика Новосілка Донецької області, що знаходиться поблизу Вугледара, ситуація на фронті загалом стабілізувалась.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії станом на 8 жовтня.

Як нагадали британські аналітики, якщо ще в червні-липні британська розвідка повідомляла про інтенсивні бойові дії на ділянці Великої Новосілки, що на захід від міста Вугледар, то протягом останніх чотирьох тижнів бойові дії там "значно менш інтенсивні".

"За літо Україна майже напевно звільнила щонайменше 125 квадратних кілометрів території на цьому напрямку", – оцінює відомство.

Розвідка Міноборони Британії також вказує, що наступальні дії України в районі скували частини 36-ї і 5-ї загальновійськових армій Східного військового округу росії. Таким чином це не дозволило їм посилити інші напрямки, а також десантні підрозділи.

"Хоча ситуація на цьому напрямку стабілізувалася, російські війська, ймовірно, залишаються в оборонній позиції, щоб захиститися від можливих майбутніх українських наступальних операцій", наголошують в огляді.

Також британська розвідка оцінює як малоймовірне значне відведення російських військ із цього напрямку протягом наступних шести тижнів.

Нагадаємо, у попередньому зведенні британська розвідка заявляла, що російська армія укріплює оборону поблизу Токмаку в очікуванні українського контрнаступу.

Окрім того, як пише ISW, напередодні російські війська відновили наступальні операції у районі Куп'янська на Харківщині, але "деградовані елементи" російських сил, які діють на цьому напрямку, ймовірно, залишаються небоєздатними.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: