fbpx
Сьогодні
09:40 28 Лис 2023

Ігнат підтвердив, що у травні на Брянщині російську авіацію знищив ЗРК Patriot: п'ять бортів за п'ять хвилин

Фото: Сергій Михальчук

У травні 2023 року сили української протиповітряної оборони знищили російську авіацію над Брянською областю із Patriot: тоді "завдяки нестандартним діям" підрозділи ЗРК за п'ять хвилин приземлили одразу п'ять бортів.

Це підтвердив речник Повітряних сил Юрій Ігнат в інтерв'ю виданню "Новинарня".

Як зазначають у виданні, мова йшла про:

  • один винищувач Су-34,
  • один Су-35,
  • два рідкісні гелікоптери Мі-8МТПР-1,
  • один Мі-8.

"Це була блискуча операція під керівництвом командувача Повітряних Сил. Завдяки нестандартним рішучим діям підрозділи ЗРК Patriot за п'ять хвилин знищили одразу п'ять бортів на Брянському напрямку, звідки вони тоді бомбардували керованими авіабомбами наші північні регіони", підкреслив полковник.

Речник Повітряних сил додав, що ворожі гелікоптери також було збито і над Чорним морем.

"Ще Одеса була. Над Чорним морем був збитий ще один Су-35. Це трапилося через деякий час після подій у Брянській області. І після цього вони на деякий час перестали там літати, бо зрозуміли, що там небезпечно, можуть збити. Комплекс Patriot – це такі можливості!" – зазначив Ігнат.

Що відомо про збиття повітряних суден рф на Брянщині у травні 2023 року

Нагадаємо, що у суботу, 13 травня, приблизно в один час почали з'являтися різні дані про падіння то одного гелікоптера, то двох, то літака.

Спочатку російські пропагандисти розповідали, що гелікоптер впав через загоряння двигуна, при цьому замовчували про його збиття та вибух перед пожежею.

Потім вони визнали збиття уже двох гелікоптерів та одного літака. При цьому традиційно звинуватили у надзвичайній події "українських диверсантів".

Тоді у Повітряних силах прокоментували збиття на Брянщині трьох гелікоптерів та двох літаків рф і повідомили, що знищення двох літаків та трьох вертольотів відбулося силами самих російських повітряників.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: