fbpx
Сьогодні
18:36 27 Лис 2023

У Повітряних силах прогнозують: взимку росія застосовуватиме дрони в рази більше, ніж ракети

English version here

Російські окупанти, ймовірно, почнуть набагато активніше застосовувати дрони для ударів по Україні, ніж ракети.

Про це в інтерв'ю "Новинарні" заявив спікер Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат, повідомляє Рубрика.

Ігната попросили прокоментувати, чи можуть повторитись великі ракетні залпи, як було минулого року, коли окупанти запускали за ніч близько сотні повітряних цілей, і до чого готуватися загалом.

"На більшу інтенсивність обстрілів дронами. На мою думку, Росія зараз застосовуватиме дрони в рази більше, ніж ракети", – відповів Ігнат.

Він уточнив, що мова про "Шахеди", а також FPV-дрони та "Ланцети" по лінії фронту.

Спікер ПС нагадав, що, за інформацією Головного управління розвідки, росіяни накопичують ракети, тому ракетні удари можуть бути, але невідомо, в якій кількості їх запускатимуть.

Нагадаємо, що наприкінці жовтня розвідка Британії відзначила тривалу паузу у застосуванні росією авіації далекої дії для ракетних ударів по Україні та пов'язувала це з накопиченням запасу на зиму.

Своєю чергою речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону також заявляв, що, ймовірно, російська федерація могла взяти паузу в повітряних атаках по Україні для накопичення певної кількості ракет. Загарбники розуміють, що завдавати удару одними дронами-камікадзе Shahed недостатньо ефективно: адже сили ППО достатньо ефективно їх збивають, а також отримують й будуть отримуватиме ще засоби проти БпЛА.

Речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук зазначає, що цьогорічна зима в Україні повинна бути легшою, ніж тогорічна. Україна підготувалася до неї, а ворог не має такої кількості ресурсів, як на початку повномасштабного вторгнення.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, нарощування виробництва ударних і розвідувальних БПЛА є життєвою необхідністю для України. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» зазначив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. За словами речника, всі БПЛА потрібні для того, щоб виснажувати російську ППО, завдавати ударів по об'єктах критичної інфраструктури Росії.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: