fbpx
Сьогодні
10:30 24 Лис 2023

Ця зима для нас має пройти легше, ніж минула, – речник ВМС

Фото: Укрінформ

Цьогорічна зима в Україні повинна бути легшою, ніж тогорічна. Україна підготувалася до неї, а ворог не має такої кількості ресурсів, як на початку повномасштабного вторгнення.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на речника Військово-морських сил України Дмитра Плетенчука в ефірі "Київ24".

Він зазначив, що це вже друга зима для українців в умовах війни. Цього разу Україна має досвід і підготувалася краще. За словами речника, крім інфраструктури, підготувалася також система реагування на загрози.

Плетенчук також заявив, що російські загарбники вже не мають таких ресурсів, як були на початку повномасштабної війни. Це стосується і тактики застосування цих ресурсів.

"Тому ця зима для нас має пройти легше, ніж минула. Але не треба розслаблятися, не треба ігнорувати повітряні тривоги. Ракетна небезпека – серйозна. І якщо говорити про ракети "Калібр", то у росіян логістичний розрив. Кораблі вони передислокували в Новоросійськ, а ракети залишилися в Севастополі", – додав він.

 

Нагадаємо, що наприкінці жовтня розвідка Британії відзначила тривалу паузу у застосуванні росією авіації далекої дії для ракетних ударів по Україні та пов'язувала це з накопиченням запасу на зиму.

Своєю чергою речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону також заявляв, що, ймовірно, російська федерація могла взяти паузу в повітряних атаках по Україні для накопичення певної кількості ракет.

Загарбники розуміють, що завдавати удару одними дронами-камікадзе Shahed недостатньо ефективно: адже сили ППО достатньо ефективно їх збивають, а також отримують й будуть отримуватиме ще засоби проти БпЛА.

Окрім того, британські розвідники повідомли, що протягом минулого тижня найбільш інтенсивні наземні бої точилися на трьох ділянках фронту та жодна зі сторін не досягла прогресу, однак російські війська на Донеччині під Авдіївкою несуть особливо важків втрати.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: