fbpx
Сьогодні
15:46 26 Лис 2023

Очільники Парламентської асамблеї НАТО та Міноборони України обговорили посилення ЗСУ

English version here

Фото: Фейсбук / Рустем Умєров

Міністр оборони України Рустем Умєров та президент Парламентської асамблеї НАТО Міхал Щерба обговорили майбутній саміт НАТО у Вашингтоні та посилення української армії.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук очільника українського оборонного відомства.

"Провів продуктивну зустріч із президентом Парламентської асамблеї НАТО Міхалом Щербою. Міністерство оборони України планує прийняти стандарти та практики НАТО для посилення української армії. Обмінялися думками щодо саміту НАТО у Вашингтоні", – зазначив Умєров.

Нагадаємо, що міністр оборони США Ллойд Остін напередодні обговорив телефоном з міністром оборони України Умєровим останні повітряні атаки росії та пріоритети військової допомоги українським Силам оборони.

Окрім того, 22 листопада відбулося 17-те засідання Контактної групи, зосередженої на координації міжнародних зусиль щодо підтримки України у сфері безпеки й оборони в умовах війни.

Під час засідання партнери оголосили такі пакети допомоги:

  • Сформовано нову коаліцію наземних засобів протиповітряної оборони. До неї долучилися 20 країни (Ground-Based Air Defence), лідери – Німеччина та Франція.
  • За підсумками вчорашнього візиту міністра оборони Німеччини, вже оголосили про допомогу на 1,4 мільярда доларів – сюди входять системи IRIS-T з керованими ракетами, 8 тисяч нових протитанкових мін, один комплект системи Patriot, додаткові 155-міліметрові артилерійські боєприпаси – усе маємо отримати до середини грудня.
  • Нідерланди підготували 2 млрд євро на військову допомогу Україні.
  • Лідер ІТ-коаліції – Естонія надає фінансування на суму пів мільйона доларів на діяльність ІТ-коаліції на додаток до зобов'язань Люксембургу у розмірі 10 мільйонів євро.
  • Британія та Норвегія в рамках Морської коаліції шукатимуть способи посилити безпеку у Чорному морі.
Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: