fbpx
Сьогодні
11:59 25 Лис 2023

У розвідці Британії пояснили причину проблеми у рф з ракетами "Калібр"

Фото: Вікіпедія

Російська федерація має проблеми з використанням крилатих ракет типу "Калібр", і причиною цього стала логістика.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Міноборони Британії у Twitter (Х).

Як зазначили британські аналітики, здатність Чорноморського флоту росії використовувати свою базу в Новоросійську для перезавантаження кораблів крилатими ракетами, ймовірно, стане суттєвим фактором оперативної ефективності флоту.

Традиційно російські окупанти перезаряджалися крилатими ракетами у Севастополі. Але тепер це стало небезпечно через українські атаки. Британська розвідка вважає, що росія стане більше покладатися на Новоросійськ.

Проте існує ймовірність того, що рф перестала застосовувати "Калібри" через логістичні проблеми у Новоросійську.

"Росія, ймовірно, прагнутиме прискорити подолання таких проблем, щоб морські крилаті ракети були включені у зимову кампанію ударів по Україні", – йдеться у зведенні.

Нагадаємо, що наприкінці жовтня розвідка Британії відзначила тривалу паузу у застосуванні росією авіації далекої дії для ракетних ударів по Україні та пов'язувала це з накопиченням запасу на зиму.

Своєю чергою речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону також заявляв, що, ймовірно, російська федерація могла взяти паузу в повітряних атаках по Україні для накопичення певної кількості ракет.

Загарбники розуміють, що завдавати удару одними дронами-камікадзе Shahed недостатньо ефективно: адже сили ППО ефективно їх збивають, а також отримують й будуть отримуватиме ще засоби проти БпЛА.

Окрім того, раніше розвідка Британії заявляла, що російська армія напередодні зими вже накопичила значні запаси крилатих ракет для завдавання ударів по енергетичній інфраструктурі України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: