fbpx
Сьогодні
13:54 18 Тра 2024

Генштаб: українські оборонці на Харківщині намагаються відтіснити війська рф у напрямку Глибокого

Фото: Фейсбук / Генштаб ЗСУ

З початку доби 18 травня на Харківському напрямку російські загарбники не полишають спроб прорвати українську лінію оборони. У напрямку Вовчанська ворогу не вдалося просунутися далі.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Генеральний штаб Збройних сил України.

Успіхи українських військових

Як повідомили у військовому командуванні, на Харківському напрямку окупанти не припиняють спроб прорвати оборону українських військових.

З початку доби ворог здійснив дві атаки на позиції ЗСУ в напрямках населених пунктів Липці та Вовчанськ — успіху не досягнув.

Водночас українські військові намагаються відтіснити окупантів у напрямку населеного пункту Глибоке. 

Зокрема, російські окупанти марно атакували у напрямку Вовчанська Харківської області.

Від початку доби на цьому напрямку росія втратила 19 солдатів та 10 одиниць військової техніки. А за минулу добу — до 200 окупантів та 42 одиниці техніки.

Атаки російсої армії

Загалом російські війська завдали одного ракетного удару, застосували 25 дронів-камікадзе, здійснили 547 обстрілів позицій українських військ.

Ситуація на інших напрямках фронту

На фронті відбулося 22 бойових зіткнення, 8 з них — тривають.

  • Куп'янський напрямок: українські підрозділи відбивають дві атаки армії рф в напрямку населеного пункту Берестове. Ситуація контрольована. Сили оборони продовжують штурмові дії в районах Синьківки й Тернів, та мають частковий успіх в окремих районах.
  • Краматорський напрямок: окупанти п'ять разів намагалися прорвати оборону ЗСУ. Українські бійці відбили чотири атаки, триває бій в районі Кліщіївки. Також росія не відмовляється від намірів захопити Часів Яр, попри втрати в живій силі та військовій техніці. Другу добу поспіль у напрямку населеного пункту Новий противник широко застосовує бронетехніку. Так, минулої доби російські підрозділи двома танками та 21 бойовою машиною піхоти намагалися вклинитися в український бойовий порядок, але зазнали втрат та відступили. Сьогодні ворог також втратив там деяку техніку.
  • Покровський напрямок: тривають дві атаки росіян у районі населеного пункту Уманське. Ситуація контрольована. Загальні втрати ворога на напрямку минулої доби склали 210 окупантів та 23 одиниці озброєння і техніки.
  • Курахівський напрямок: ворог не припиняє спроб прорвати оборону українських  військ. Тривають чотири бойові зіткнення на напрямках Славне — Парасковіївка, Славне — Новомихайлівка, Солодке — Водяне, Солодке — Костянтинівка. Наразі втрат позицій не допущено.
  • Оріхівський напрямок: армія рф здійснила одну марну спробу витіснити підрозділи Сил оборони північно-західніше Вербового Запорізької області. Ситуація під контролем українських військ.
  • Придніпровський напрямок: Сили оборони відбили одну атаку окупантів. Ще одне бойове зіткнення триває на напрямку Олешківські Піски — Кринки. Втрат позицій не допущено.

Ситуація у Харківській області

Рубрика писала, що російсько-окупаційні війська займають позиції на вулицях прикордонного міста Вовчанськ Харківської області: місцевих жителів закликають евакуюватися.

Як повідомляли ми, ворог продовжує спроби прорвати оборону українських підрозділів на напрямку Шебекіно – Вовчанськ. Захисники здійснюють зачистку вулиць на півночі Вовчанська, не даючи противнику закріпитися.

Найглибше російські війська у Харківській області просунулися вглиб України на 10 кілометрів.

Своєю чергою Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що у Харківській області російські загарбники майже на 70 кілометрів розширили зону активних бойових дій та зосередили основні зусилля на напрямку Стрілеча – Липці та захоплені Вовчанська і розгортанням наступу в тил українських військ.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: