fbpx
Сьогодні
12:18 18 Тра 2024

Уряд затвердив нову форму військового квитка: деталі

Фото: З відкритих мереж

Про це пише Рубрика, посилаючись на сайті уряду.

Як зазначають, Уряд своєю постановою від 16 травня 2024 р. № 559 затвердив нову форму військового квитка.

Ця постанова набирає чинності одночасно із законом про мобілізацію № 3633-ІХ 18 травня.

Згідно з постановою Кабміну, військово-обліковий документ оформляється та видається:

  • в електронній формі — за допомогою Електронного кабінету військовозобов'язаного, Державного веб-порталу електронних публічних послуг у сфері нацбезпеки й оборони та порталу "Дія", зокрема з використанням мобільного застосунку (у разі технічної реалізації);
  • у паперовій формі — на бланку, форма якого затверджується постановою Кабінету міністрів України від 16 травня 2024 р. No 559.

Зазначають, що військовозобов'язаний може мати на бланку лише один військово-обліковий документ.

Відомості, що зазначені у військово-обліковому документі громадянина України, який перебуває або був виключений з військового обліку, повинні відповідати відомостям, що містяться в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов'язаних та резервістів.

"У разі, коли відомості, зазначені у графах 1—5, 13 та 14 військово- облікового документа на бланку, не відповідають відомостям, що містяться у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов'язаних та резервістів, він вважається недійсним", наголошують у постанові.

Новий паперовий бланк військового квитка

Згідно з постановою уряду, бланк військово-облікового документа у паперовій формі виготовляється самостійно:

  • районними (міськими) територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки,
  • або їх відділами (відповідними органами СБУ, підрозділами розвідувальних органів).
військовий паперовий квитокквиток

Фото: З сайту уряду

Номер військово-облікового документа на бланку і дату його видачі вносять до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів у день видачі.

Військово-обліковий документ на бланку видають (замінюють) за письмовою заявою громадянина України районним (міським) ТЦК або його відділом за місцем перебування на військовому обліку або виключення з військового обліку у випадках:

  • взяття громадянина на військовий облік як призовника, військовозобов'язаного або резервіста;
  • якщо призовник, який перебував на військовому обліку до набрання чинності постановою Кабінету Міністрів України від 16 травня 2024 р. No 559, не отримував посвідчення призовника, а військовозобов'язаний та резервіст — військового квитка осіб рядового, сержантського і старшинського складу, військового квитка офіцера запасу або тимчасового посвідчення військовозобов'язаного;
  • зміни категорії щодо військового обов'язку;
  • відсутності місця для внесення змін;
  • невідповідності відомостям, що містяться у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов'язаних та резервістів, зазначеним у пункті 3 цього Порядку;
  • втрати (зіпсування);
  • виявлення бажання змінити військово-обліковий документ, який був виданий до набрання чинності постановою Кабінету Міністрів України від 16 травня 2024 р. No 559.

Що відомо про оновлення даних військовозобов'язаних в ТЦК

Нагадаємо, що Міністерство оборони для військовозобов'язаних, призовників та резервістів запустило мобільний застосунок "Резерв+", де можна буде оновити свої дані.

Платформа запрацювала з 18 травня  у день набуття чинності оновленого закону про мобілізацію, згідно з яким, всі чоловіки віком 18-60 років протягом 60 днів (до 16 липня включно) повинні оновити свої облікові дані.

Варто додати, що після запуску напередодні застосунку "Резерв+" станом на ранок 18 травня вже 150 000 громадян успішно авторизувалися у додатку.

Раніше заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко заявила, що електронний кабінет військовозобов'язаного запрацює 18 травня.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: