fbpx
Сьогодні
16:36 02 Жов 2023

Болгарія продовжить військову підтримку України

Болгарія продовжить надавати Україні допомогу на військовому, політичному, дипломатичному та гуманітарному рівнях. Також вона підтримуватиме українську Формулу миру.

Про це заявила міністерка закордонних справ Болгарії Марія Габріель перед початком виїзного засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ у Києві 2 жовтня, повідомляє Укрінформ.

"Ми будемо продовжувати підтримувати Україну на дипломатичному, політичному, військовому та гуманітарному рівнях", – сказала вона.

Габріель також долала, що нещодавнє скасування Болгарією заборони на імпорт українського зерна також демонструє солідарність з Україною.

"Ми також підтримуємо Формулу миру Президента Зеленського. Ми твердо переконані, що цей процес має очолювати Україна", – заявила глава болгарського МЗС.

За її словами, засідання Ради ЄС у Києві спрямовано на висловлення "підтримки України, її суверенітету, територіальної цілісності в межах її міжнародно визнаних кордонів".

Як повідомлялося, сьогодні, 2 жовтня, у Києві проходить виїзне засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ під головуванням високого представника ЄС Жозепа Борреля.

Нагадаємо, 30 вересня, Боррель прибув до Одеси з неанонсованим візитом. Зокрема, він відвідав Спасо-Преображенський собор, який постраждав через ракетний обстріл росіян.

А 1 жовтня голова європейської дипломатії приїхав до Києва. За час візиту він встиг зустрітись з українським президентом Володимиром Зеленським, міністром закордонних справ Дмитром Кулебою та новим міністром оборони.

З Рустемом Умєровим вони обговорили подальшу військову допомогу від ЄС.

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: