fbpx
Сьогодні
11:54 14 Лис 2023

Рішення для відбудови: низка громад у 5 областях України отримали 22 мобільні котельні від США

Фото: Х / Ambassador Bridget A. Brink

Сполучені Штати передали українським громадам у п'яти областях 22 мобільні котельні для проходження зими в умовах війни, та готують нові такі поставки.

Про це повідомила посол США в Україні Бріджит Брінк, пише Рубрика.

У чому проблема?

Рік тому росіяни спробували знищити українську енергосистему та залишити країну без світла. Титанічними зусиллями військових, команд ППО та енергетиків вдалося зберегти енергосистему.

Як писала Рубрика, за 500 днів великої війни від російських обстрілів постраждала половина всієї енергетики України, наразі верифіковано 271 влучання в енергетичні обʼєкти. Ворог завдав значної шкоди усьому сектору. Тому майбутній  опалювальний сезон може стати не менш складним, ніж попередній.  

Наразі в українських газосховищах накопичено майже 16 млрд куб. метрів і закачка продовжується, тож газу цієї зими Україні не бракуватиме.

І хоч сьогодні уряд не розглядає аварійні або планові відключення електроенергії за графіками, така можливість існує. Одже у порівнянні із довоєнними роками, потужність атомної генерації знизилася на 44%, гідрогенеруюча потужність – на 29%, а потужність відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) – на 24%. 

Яке рішення?

Сполучені Штати передали українським громадам у п'яти областях 22 мобільні котельні для успішного проходження опалювального сезону в умовах російської агресії.

Як це працює?

Посол зазначила, що ця допомога допоможе українським громадам пройти зиму в умовах російських атак по цивільній інфраструктурі.

"Ми передали 22 мобільні котельні, які забезпечать теплом вразливі громади в Чернігівській, Одеській, Вінницькій, Сумській та Донецькій областях", – розповіла Бріджит Брінк.

Окрім того, посолка додала, що далі ще будуть посиавки такого обладнання.

Як повідомляли, на зустрічі керівника Офісу президента з держсекретарем США у Вашингтоні йшла мова у тому числі й про посилення захисту української критичної інфраструктури.

Литва в останньому пакеті допомоги для України разом зі зброєю передала генератори.

Зауважимо, що напередодні холодів виникає все більше запитань щодо готовності країни до зими. Чи буде опалення? Чи буде можливість приготувати їжу та нагріти воду?

"Рубрика" разом з "Газорозподільними мережами України" розповідає, на що чекати мешканцям Київщини. Читайте докладніше у нашому матеріалі: "Зима 2024: відповідаємо на питання про готовність газових мереж Київщини".

Нагадаємо, що 60 генераторів, придбаних за кошти благодійників, передали лікарням та закладам соціального захисту в Чернівецькій області.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: