fbpx
Сьогодні
18:26 13 Лис 2023

Фаріон прокоментувала ситуацію щодо затримання кримського студента. Філологиня заявляє, що це "провокація"

ФОТО ЗІ СОЦМЕРЕЖ

Мовознавиця та екснардепка Ірина Фаріон відреагувала на інцидент щодо затриманням в тимчасово окупованому Криму студента. Вона назвала звинувачення у свою адресу «провокаціями».

Про це Фаріон написала у своєму Telegram-каналі, повідомляє Рубрика.

«Бачу, що ширять чергову провокацію проти мене, начебто через мене затримано якогось студента. Панове. Не ведіться на гебістську тактику ворога. Мене підтримують сотні людей, і я їм за це вдячна. Поза тим, я не можу знати, звідки ці люди. Але я знаю, що тільки нашою відкритою публічною боротьбою можемо перемогти ворога всередині країни. Борітеся – поборете», – йдеться у дописі.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, Фаріон розмістила у своєму Телеграм-каналі скриншот листа зі словами підтримки від студента з Криму Максима Глєбова. При цьому вона не приховала імені хлопця та місто, де він навчається.

Згодом на проросійському ресурсі «Крымский СМЕРШ» з'явилося відео, на якому Глєбов просить вибачення за лист, який написав Фаріон, та стверджує, що відмовився від своїх поглядів.

Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до Служби безпеки України щодо мовознавиці Ірини Фаріон за фактом розголошення конфіденційної інформації студента з тимчасово окупованого Криму, який підтримав її на тлі мовного скандалу.

"Персональні дані в умовах війни — не абстракція, а захист життя і свободи!" — наголосив Лубінець.

Омбудсмен вважає, що мовознавиця вчинила кримінальний злочин, а також "підіграла" окупантам.

"Ця людина публічно надала прізвище, ім'я, місце навчання хлопця, які дали змогу росіянам ідентифікувати цього студента. До того ж не є таємницею факт тиску окупаційної адміністрації у Криму на людей, які дотримуються проукраїнських поглядів. Про це також повідомляють і правозахисники, і медіа", — прокоментував уповноважений.

За його словами, розголошення персональних даних хлопця "може мати і вже має наслідки".

Ідеться не лише про втручання в його приватне життя, але й загрозу особистій безпеці та життю, додав омбудсмен.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: