fbpx
Сьогодні
08:55 12 Лис 2023

Речник Сухопутних військ: на Донеччині окупанти намагаються повернути втрачені позиції під Бахмутом

Фото: 24 ОМБр імені короля Данила

На Бахмутському напрямку протягом минулої доби українські захисники відбили 15 атак російської армії: агресори перейшли від оборони до атакувальних дій.

Про це розповів начальник служби зв'язків із громадськістю командування Сухопутних військ Збройних сил України Володимир Фітьо, цитує Інтерфакс-Україна.

"Активність на цьому напрямку розпочалася з новою силою, противник там від оборони перейшов до активної оборони, намагається відбити ті позиції, які в нього були втрачені. І, відповідно, на Бахмутському напрямку і на південь від Бахмута ворог намагається тиснути на наші Сили оборони", зазначив військовий.

Фітьо також зауважив, що окупанти намагаються "промацати" оборону ЗСУ, знайти слабкі місця і ведуть активну артилерійську роботу по українських позиціях.

Своєю чергою у військовому командуванні повідомили, що протягом доби авіація Сил оборони завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Своєю чергою, підрозділи ракетних військ уразили:

  • 2 артилерійських засоби,
  • 8 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки,
  • 2 засоби протиповітряної оборони противника.

Також минулої доби, 11 листопада, Сили оборони ліквідували ще понад 1000 окупантів, таким чином загальні втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі вже склали понад 311 700 солдатів.

Що відомо про бої за Бахмут та навколо міста

За даними Генштабу, бахмутський напрямок залишається однією з найгарячіших ділянок фронту. Наші захисники продовжують штурмові дії на південь від Бахмута.

Як повідомлялось, воїни Збройних сил України звільнили Кліщіївку Донецької області. Кліщіївка розташована на південь від Бахмута поруч з Андріївкою, яку ЗСУ звільнили 15 вересня.

Також начальник пресслужби Східного угруповання військ Євлаш підтвердив, що Сили оборони тримають під вогневим контролем ділянку траси Бахмут-Горлівка, завдаючи ударів по противнику з усіх наявних засобів ураження та БПЛА.

При цьому сам Бахмут поки залишається під контролем ворога. Також окупанти намагаються відновити втрачені позиції на південному фланзі, але безуспішно.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: