fbpx
Сьогодні
10:45 29 Вер 2023

Сотні "вагнерівців" повертаються до Бахмута, - британська розвідка

В останні тижні сотні бойовиків, раніше пов'язаних групою "Вагнера", почали передислокуватися в Україн, ймовірно, для участі у війні у складі різних російських підрозділів.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

«Вагнерівці» повертаються в район Бахмута і як окремі військові, і у складі невеликих груп, які воюють у різноманітних російських підрозділах.

У відомстві нагадують, що бійці «Вагнера» вийшли з бойових дій в Україні на початку червня 2023 року, перед спробою заколоту.

Точний статус передислокованого персоналу незрозумілий, але цілком імовірно, що окремих «вагнерівців» перевели до частини офіційних сил рф.

"Деякі повідомлення свідчать про концентрацію ветеранів "Вагнера" навколо Бахмута: їхній досвід, ймовірно, буде особливо затребуваний у цьому секторі. Багато хто буде знайомий із нинішньою лінією фронту та місцевою українською тактикою, оскільки минулої зими воювали на тій же території", – зазначають у Міноборони Британії.

27 вересня росія почала перекидати на схід України колишніх учасників російської ПВК «Вагнер», які були в Білорусі. Їм поставили завдання відновити втрачені позиції на Донеччині та Луганщині.

«Вагнерівці» йдуть на різні посади: хтось інструктором, хтось звичайним військовим. Вони розпорошені по різних підрозділах.

Керівник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш зазначив, що йдеться про залишки цього формування — близько 500 солдатів. Тому, за його словами, суттєвої загрози, як раніше, «вагнерівці» нести не будуть.

Подоляк прокоментував повернення "вагнерівців" на фронт: жодної ПВК "Вагнер" більше не існує.

"Щодо «повернення пвк "вагнера" на Бахмутський напрямок». Пам'ятайте: пвк "вагнера" більше не існує. Закінчилося це ліквідацією пригожина і уткіна, рейдерським захопленням структури групою шойгу-герасимова і чисткою керівництва організації", – написав Подоляк.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: