fbpx
Сьогодні
08:30 12 Лис 2023

Генштаб: застосовуючи авіацію, війська рф не полишають спроб оточити Авдіївку - ЗСУ відбили 18 атак

English version here

Фото: Фейсбук / Генштаб ЗСУ

Минулої доби, 11 листопада, окупаційні війська за підтримки авіації вели штурмові дії в районах Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області, проте без успіху.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук Генштабу ЗСУ.

Успіхи українських військових

У військовому командуванні повідомили, що протягом доби авіація Сил оборони завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Своєю чергою, підрозділи ракетних військ уразили:

  • 2 артилерійських засоби,
  • 8 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки,
  • 2 засоби протиповітряної оборони противника.

Водночас  Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Атаки російської армії

Загалом ворог завдав 1 ракетний та 63 авіаційних ударів, здійснив 64 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

"Вночі російські окупанти завдали чергового ракетного удару по Україні, застосувавши 2 керовані авіаційні ракети Х-59 та балістичну ракету "Іскандер-М". Силами та засобами протиповітряної оборони знищено одну керовану авіаційну ракету Х-59. Інформація щодо наслідків цієї терористичної атаки наразі уточнюється", додали у Генштабі.

Ситуація на напрямках фронту

Протягом минулої доби відбулося 80 бойових зіткнень.

  • У зоні відповідальності ОСУВ "Північ" на Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень  вздовж державного кордону в бєлгородській області.
  • У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії біля Синьківки, Іванівки Харківської області та Стельмахівки, Надії Луганської області, де захисники відбили 7 атак.
  • На Лиманському напрямку противник за підтримки авіації вів штурмові дії в районі Серебрянського лісництва Луганської області, успіху не мав.
  • На Бахмутському напрямку українські воїни відбили 10 атак противника в районах Хромового, Андріївки та Кліщіївки Донецької області. В свою чергу, Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмута, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.
  • У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку ворог, застосовуючи авіацію, не полишає спроб оточити Авдіївку. Українські воїни тримають оборону та завдають ворогу значних втрат. Безуспішними були наступальні дії противника в районах населених пунктів Авдіївка, Сєверне, Тоненьке та Первомайське Донецької області, де Сили оборони відбили 18 атак.
  • На Мар'їнському напрямку ворог за підтримки авіації вів безуспішні штурмові дії в районах Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області. Тут українські воїни відбили 22 атаки ворога.
  • На Шахтарському напрямку окупанти також  за підтримки авіації, вели безуспішні штурмові дії неподалік Вугледара, Золотої Ниви та Старомайорського Донецької області, де захисники відбили 11 атак.
  • На Запорізькому  напрямку ворог, знову ж таки застосовуючи авіацію, вів штурмові дії біля Роботиного Запорізької області, успіху не мав.
  • У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку оборонці ведуть контрбатарейну боротьбу, наносять вогневе ураження по тилах противника.
Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: