fbpx
Сьогодні
10:23 24 Вер 2023

Євлаш: на Бахмутському напрямку ЗСУ вже перерізали один логістичний маршрут ворога та працюють над іншими

Фото: Телеграм/ Гайдай

Українські Сили оборони на Бахмутському напрямку вже дістають до одного логістичного маршруту російських військ та працюють над тим, аби перерізати інші.

Про це розповів керівник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону.

Як нагадав представник пресслужби, до одного зі шляхів, ЗСУ вже може добивати. Це траса Бахмут – Горлівка, яка знаходиться за 3 км від лінії зіткнення, це робоча дистанція для українських мінометів та БПЛА.

"Також у противника ще залишається декілька логістичних трас, якими він постачає забезпечення до бахмутського угруповання, це і траси, які ведуть з окупованої території.

Проте ми продовжуємо зараз різати ці шляхи й продовжимо це робити далі, аби знекровити російське угруповання на цьому напрямку і завдати йому максимальних втрат", підкреслив Євлаш.

Також Євлаш розповів, що вперше після тривалої перерви ворог спробував перевірити оборону ЗСУ поблизу Білогорівки, кинули в бій своїх в'язнів – всі вони були знищені.

Нагадаємо, як повідомили у військовому командуванні, протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 7 – по зенітно-ракетних комплексах противника.

Своєю чергою, підрозділи ракетних військ уразили:

  • 1 район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки,
  • 1 зенітно-ракетний комплекс,
  • 8 артилерійських засобів,
  • 1 радіолокаційну станцію противника.

На Мелітопольському напрямку Сили оборони продовжують наступальну операцію. Зокрема, в районі Вербове Запорізької області витісняють противника із займаних позицій та закріплюються на досягнутих рубежах.

Своєю чергою, в ISW зазанчили, що у Запорізькій області українські Збройні сили все глибше заходять вглиб регіону та штурмують Новопрокопівку, яке розташоване за 1,5 км на південь від Роботиного.

Відмітимо, що минулої доби, 22 вересня, українські Сили оборони ліквідували майже 400 російських загарбників, загалом з початку повномасштабного вторгнення окупанти втратили особового складу майже 276 тисяч вояк.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: