fbpx
Сьогодні
18:25 09 Лис 2023

"Привілейоване партнерство": Угорщина запропонувала Україні замість членства в ЄС іншу альтернативу

В угорському Уряді вважають, що Європейський Союз не має розпочинати перемовини про членство з Україною через невиконання нею умов.

Про це пише Telex, який цитує голову адміністрації угорського прем'єр-міністра Гергей Гуйяша.

"Ми солідарні з Україною, ми завжди засуджували російську агресію і надавали значну фінансову підтримку та гуманітарну допомогу, але це не змінює того факту, що Україна не виконала умови для переговорів з ЄС…чи то обіцянки щодо національностей, чи то Копенгагенські критерії, чи то ситуація з корупцією", – стверджує представник Орбана, якого цитує також Magyar Nemzet.

Як зазначили у Telex, угорський урядовець стверджує, що Україна "не відповідає необхідним умовам, вона не відповідала їм до війни і відтоді не наблизилася до них".

Також Гуйяш каже, що в угорському уряді погоджуються із заявою колишнього президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера про "тотально корумповану Україну".

"Ми повинні погодитися з попереднім твердженням Юнкера, що Україна абсолютно корумпована та не дозріла до членства в ЄС", – зазначив він.

Гуйяш сказав, що уряд Угорщини запропонував би Україні "привілейоване партнерство" замість членства в ЄС.

Говорячи про допомогу Україні, яка зараз воює проти рф, представник адміністрації Віктора Орбана сказав, що ЄС потребує нової стратегії.

Що відомо про реакцію Угорщини на вступ України до Євросоюзу

Нагадаємо, що 8 листопада Європейська комісія офіційно рекомендувала державам ЄС почати переговори щодо вступу до Євросоюзу України.

Тоді ж ЄК представила звіт щодо прогресу України у 2023 році з подальшими рекомендаціями. Серед них — необхідність виконати всі рекомендації Венеційської комісії стосовно нацменшин, а саме внести деякі зміни до законодавства про державну мову, ЗМІ та освіту.

Своєю чергою уряд Угорщини також погрожує заблокувати початок переговорів про вступ України до Європейського Союзу, заявляючи про порушення прав угорців в Україні.

Крім того, глава угорського МЗС Петер Сійярто сказав, що вступ до Євросоюзу України, поки там триває війна, принесе війну у "спільноту, чого, очевидно, не хоче ніхто".

А президентка Угорщини Каталін Новак заявила, що між Угорщиною і росією не може бути відносин, які б підривали зобов'язання Будапешта перед НАТО. 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: