fbpx
Сьогодні
21:29 18 Жов 2023

Дуже неприємно це бачити: Прем’єрка Естонії обурилася рукостисканню Орбана й путіна в Пекіні

Прем'єр-міністрерку Естонії Каю Каллас обурило рукостискання її угорського колеги Віктора Орбана з президентом рф володимиром путіним у Пекіні.

Про це вона заявила в інтерв'ю Reuters, передає Рубрика.

Вона зазначила, що фотографії прем'єр-міністра Угорщини, який тисне руку російському диктатору володимиру путіну, були дуже неприємними. Також вона додала, що вони кидали виклик логіці з огляду на минулу історію відносин Будапешта з москвою.

"Угорщина розвиває тісніші зв'язки з росією, ніж інші держави Європейського союзу, і її розглядають як ключового потенційного супротивника рішення, яке мають ухвалити в грудні, щодо того, чи розпочинати переговори про вступ до ЄС з Україною, що потребуватиме одностайної підтримки 27 членів блоку", – йдеться в матеріалі.

"Як можна потиснути руку злочинцеві, який вів агресивну війну, особливо вихідцю з країни з такою історією як Угорщина?", – сказала Каллас.

Йдеться про угорське повстання 1956 року, що було придушене радянськими танками й військами. У боях загинуло щонайменше 2600 угорців і 600 радянських військовослужбовців.

Нагадаємо, раніше Рубрика повідомляла, що прем'єр-міністр Віктор Орбан у вівторок зустрівся із президентом росії володимиром путіним перед форумом «Один пояс, один шлях» у Пекіні.

Орбан заявив у коментарі російському телебаченню, що Угорщина ніколи не хотіла протистояти рф та намагається врятувати двосторонні контакти.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: