fbpx
Сьогодні
21:27 29 Вер 2023

Щоб розблокувати 500 млн євро з військового фонду ЄС, Україна пішла на поступку Угорщині

Фото: Getty Images

Сьогодні, 29 вересня, Національне агентство з питань запобігання корупції оголосило про призупинення статуту міжнародного спонсора війни для п'яти грецьких компаній-перевізників та угорського OTP Bank, чого неодноразово вимагав Будапешт.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на повідомлення на сайт НАЗК.

Там зазначено, що рішення ухвалили за результатом переговорів між представниками НАЗК і компаній та урядів цих країн щодо припинення співпраці з росією. Подальше виключення компаній та банку з переліку залежатиме від виконання зазначених умов.

"Агентство сподівається, що таке рішення призведе до розблокування Угорщиною 500 млн євро військової допомоги ЄС для України, а також виключить можливість блокування Грецією майбутнього пакета санкцій ЄС, спрямованого на зменшення можливості росії продовжувати війну", — йдеться у повідомленні НАЗК.

Там додали, що відкриті до співпраці з міжнародним бізнесом і готові провести консультації щодо кроків, необхідних для виключення з переліку.

НАЗК внесло до переліку міжнародних спонсорів війни угорський OTP Bank навесні 2023 року. А влітку відновило статус спонсорів війни для п'яти грецьких компаній-перевізників.

Довідка

У липні Politico писало, що Угорщина є найбільшою перешкодою у спробі Європейського Союзу створити довгостроковий фонд обсягом до 20 мільярдів євро для підтримки армії України. Країна виступила проти цього плану.

Очільник МЗС Угорщини Петер Сійярто, як стверджує Politico, заявив, що його країна буде виступати проти створення такого фонду.

Він наголосив, що доки Україна не виключить угорський банк OTP зі свого списку спонсорів війни, Угорщина не виділить гроші для фонду ЄС.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: