fbpx
Сьогодні
18:21 05 Лис 2023

Зеленський озвучив умову для пришвидшення контрнаступу українських військ

Для пришвидшення контрнаступу Збройним силам України потрібно ППО. Оскільки російська федерація контролює українське небо.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський, повідомляє Рубрика з посиланням на інтерв'ю NBC News.

"Ми не маємо достатньо засобів ППО, тому Росія контролює небо. Що буде коли в нас буде достатньо засобів ППО від наших партнерів? Наші війська підуть. Ні, вони побіжать вперед, і це (контрнаступ – ред.) піде швидше. Тому що ми не можемо використовувати наших людей, як м'ясо, як роблять росіяни", – заявив він.

Зеленський додав, що доки росіяни контролюють небо, а в України немає достатньо захисту, то ЗСУ не можуть просуватися вперед швидко.

"Наш топ-1 запит до партнерів – це врівноважити наші сили у небі. Ми повинні довго чекати на F-16 через тренування і так далі, а ППО – це більш швидке вирішення питання. Я говорив про це з (президентом США Джо, – ред.) Байденом – не давати ППО (через дефіцит, – ред.), а виготовляти разом. Воно дороге, і нам не потрібні подарунки. І це важливо, це також робочі місця", – заявив він.

Президент закликав партнерів дати Україні ППО на зиму.

"Наш меседж світу, США, Європі, Азії дати нам ППО, орендувати, особливо на зиму", – підкреслив він.

Контрнаступ Збройних сил України

Цього літа українські захисники перейшли до контрнаступу відразу на декількох ділянках фронту. Активні бої точилися у Запорізькій області, а саме у напрямку Мелітополя та Бердянська. Вдалося звільнити низку населених пунктів.

Проте зараз контрнаступ майже призупинився. Однією з головних причин цього стали мінні поля та лінії оборони росіян.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що війна переходить на новий етап – "позиційний", якому притаманні виснажливі бої.

Подібна позиція, а також наслідки коментарів Залужного, можливо, вплинули на рішення Зеленського минулого тижня звільнити командувача Сил спеціальних операцій України та замінити його на полковника, який, за словами президента, "зможе надати підрозділу більшої потужності".

Нагадаємо, напередодні президент України Володимир Зеленський прокоментував для ЗМІ колонку Головнокомандувача ЗСУ генерала Валерія Залужного для видання The Economist про позиційний характер війни в Україні.

Тоді Глава держави під час спільної пресконференції з президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн наголосив, що "минув час", і "люди втомилися", однак нинішня ситуація на фронті "не є патовою".

Також Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю NBC News заявив, що Україна розглядає можливість зміни своєї стратегії війни з російською федерацією.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: