fbpx
Сьогодні
12:11 08 Лис 2023

Перша група вже в безпеці: Президент підтвердив початок евакуації українців з сектора Гази

Фото: ОПУ

Україна успішно евакуювала з сектора Гази першу групу своїх громадян, яка налічувала в собі 43 людини.

Про це пише Рубрика, посилаючись на соцмережу Х Глави держави 8 листопада.

Як повідомив Зеленський, на цей час українці перебувають у безпеці в Єгипті, де отримують всю необхідну допомогу від дипломатів.

Окрім того, Україна допомогла вивезти 36 громадян Молдови.

"Евакуація триває. Наші посольства в Ізраїлі та Єгипті, а також інші відповідні відомства наполегливо працюють над тим, щоб вивезти з Гази якомога більше наших громадян", — наголосив Зеленський.

Нагадаємо, напередодні повідомили, що із міста Газа, де триває наземна операція Армії оборони Ізраїлю проти терористів ХАМАС, Україна нарешті зможе евакуювати своїх громадян: у першій групі з території анклаву мають вивезти 101 співвітчизника.

Зауважимо, що відтоді, як ХАМАС напав 7 жовтня на Ізраїль і ЦАХАЛ почав завдавати ударів у відповідь, у Секторі Гази загинули понад 8 000 осіб, дві третини з яких − це жінки і діти.

Що відомо про українців в Ізраїлі та Газі

11 жовтня посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук також повідомив, що для наших громадян, які залишилися в Ізраїлі, вдалося організувати українському посольству перший евакуаційний рейс.

Загалом їх було чотири. Від початку війни, оголошеної після нападу ХАМАС, Україна зі слів посла України в Ізраїлі Євгена Корнійчука, евакуювала з Ізраїлю 540 своїх громадян. Загалом із країни з 7 жовтня виїхали близько 4000 українців.

Зауважимо, що станом на кінець жовтня внаслідок розв'язаної терористами ХАМАС війни в Ізраїлі загинуло 25 громадян України. Із них 21 українець став жертвою на території країни, ще четверо – в секторі Гази, зокрема троє дітей. Також одного українця вважають зниклим безвісти на території анклаву. Шестеро наших громадян отримали поранення.

Нагадаємо, що з нападом терористичного угруповання ХАМАС на Ізраїль на початку жовтня Міністерство закордонних справ України створило оперативний штаб для допомоги українцям. Громадян закликали уважно сприймати всі попередження та інструкції Тель-Авіва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: