fbpx
Сьогодні
10:24 07 Лис 2023

Посольство України в Ізраїлі отримало дозвіл на евакуацію своїх громадян із Гази: що відомо

Фото: EPA-EFE/KHALED ELFIQI

Із міста Газа, де триває наземна операція Армії оборони Ізраїлю проти терористів ХАМАС, Україна нарешті зможе евакуювати своїх громадян: у першій групі з території анклаву мають вивезти 101 співвітчизника.

Про це в коментарі OBOZ.UA розповів посол Євген Корнійчук.

Як зазначив диломат, українське посольство в Ізраїлі отримало відповідний дозвіл.

Зі слів Корнійчука, загалом країна подала запит на евакуацію з сектору Гази через Ізраїль 367 громадян України. На цей час дозвіл на вивезення надано першій групі – це 101 особа.

"Решту обіцяють випустити в середу (8 листопада. – Ред.). Також на наше прохання випускають 51 громадянина Молдови", підкреслив посол.

Дипломат додав, що операція має розпочатися у вівторок, 7 листопада. Співробітники українського посольства очікують на кордоні з Єгиптом та Газою.

"Все скоординовано поки нормально. Сподіваюся, у четвер закінчимо виводити всіх", – пояснив Корнійчук.

Нагадаємо, що відтоді, як ХАМАС напав 7 жовтня на Ізраїль і ЦАХАЛ почав завдавати ударів у відповідь, у Секторі Гази загинули понад 8 000 осіб, дві третини з яких − це жінки і діти.

Що відомо про українців в Ізраїлі та Газі

11 жовтня посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук також повідомив, що для наших громадян, які залишилися в Ізраїлі, вдалося організувати українському посольству перший евакуаційний рейс.

16 жовтня з аеропорту Бен Гуріон (Тель Авів) рейсом авіакомпанії HiSky до міста Клуж (Румунія) відлетів другий евакуаційний борт зі 155 громадянами України, з яких 107 жінок та 23 дітей.

Четвертий евакуаційний борт з 79 громадянами України вилетів з Тель-Авіва до румунського Бухареста. Повідомляється, що борт вилетів з аеропорту Бен Гуріон (Тель Авів) 19 жовтня о 22:30 за місцевим часом.

Зауважимо, що станом на кінець жовтня внаслідок розв'язаної терористами ХАМАС війни в Ізраїлі загинуло 25 громадян України. Із них 21 українець став жертвою на території країни, ще четверо – в секторі Гази, зокрема троє дітей.

Також одного українця вважають зниклим безвісти на території анклаву. Шестеро наших громадян отримали поранення.

Нагадаємо, що з нападом терористичного угруповання ХАМАС на Ізраїль на початку жовтня Міністерство закордонних справ України створило оперативний штаб для допомоги українцям. Громадян закликали уважно сприймати всі попередження та інструкції Тель-Авіва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: