fbpx
Сьогодні
10:58 08 Лис 2023

КМВА: відбулася евакуація з Авдіївського коксохіму останніх працівників: однак там залишаються цивільні

Фото: З відкритих джерел

У Донецькій області напередодні з території Авдіївського коксохімічного заводу були евакуйовані останні 16 співробітників підприємства, які залишалися до цього на підприємстві та проводили консервацією заводу.

Про це розповів начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш "Суспільному Донбас".

Російська армія з початком війни намагається остаточно стерти з лиця землі хімічний завод. Як зауважив керівник МВА, останніх 16 працівників підприємства вдалося евакуювати, однак попри постійні обстріли та бої поблизу коксохіму, там досі залишаються цивільні.

"У єдиному вцілілому сховищі підприємства залишаються ще 17 містян, які відмовляються від евакуації", повідомив Барабаш.

Очільник військової адміністрації також додав, що не бачить логіки в намірі росіян захопити Авдіївський коксохім, адже він є своєрідною пасткою.

"Терикон – це сіра зона, де вони зараз б'ють артилерією, розбивають сам завод, намагаються в тому напрямку проводити штурми, але проривів немає, воїни Сил оборони мужньо боронять позиції", –наголосив начальник МВА.

Нагадаємо, що російські окупанти завдають потужних ударів по Авдіївському коксохімічного заводу. Так, 28 вересня на територію підприємства противник скинув авіаційні бомби.

Що відомо про ситуацію поблизу Авдіївки

Як ми писали, розвідувальний центр Сил оборони Естонії заявив, що найближчими тижнями рф продовжить підтримувати інтенсивність бойових дій з метою захоплення міста Авдіївка у Донецькій області до кінця цього року.

Попри те, що за даними речника Сил оборони Таврійського напрямку Олександра Штупуна, окупанти станом на 29 жовтня втратили від початку наступу на Авдіївку 6 500 військових.

У британській розвідці стверджують, що на Донеччині активні штурми окупаційних військ у районі Авдіївки призвели до збільшення втрат в армії рф у війні проти України на 90%.

Керівник міської військової адміністрації Віталій Барабаш розповів, що російські війська безперервно обстрілюють Авдіївку, і за таких темпів місто за 2-3 тижні може перетворитися на повністю зруйновану Мар'їнку.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: