fbpx
Сьогодні
16:48 07 Лис 2023

Президент Зеленський переніс свій візит до Ізраїлю: що відомо

English version here

Фото: facebook.com/navy mil gov ua

Сьогодні, 7 листопада,  президент України Володимир Зеленський вирішив не відвідувати Ізраїль як це нібито було заплановано спочатку.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на The Times of Israel.

За інформацією видання, таке рішення глава української держави ухвалив після того, як журналісти почали писати про його поїздку до Ізраїлю "6 чи 7 листопада".

Дипломатичні джерела розповіли журналістам, що приїзд Зеленського все ж таки очікується, але дата поки не визначена.

"Якщо президент Зеленський приїде, його зустрінуть з розкритими обіймами", – наводить видання слова неназваного ізраїльського чиновника.

Довідка

Ще кілька тижнів тому у ЗМІ з'явилася інформація про те, що Зеленський попросив розглянути можливість візиту до Ізраїлю після того, як бойовики ХАМАСу вторглися на ізраїльську територію.

Згодом журналісти писали про те, що главі української держави нібито відмовили у візиті. Цю інформацію спростував міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Минулого тижня ЗМІ повідомляли, що Зеленський, ймовірно, відвідає Ізраїль 6 чи 7 листопада. Сам президент у відповідь на чутки зазначав, що його візит залежить від багатьох речей.

Також повідомлялось, що президент Володимир Зеленський дав інтерв'ю американському телеканалу NBC News в якому розповів про можливий візит в Ізраїль.

"Мені складно сказати, я президент країни, що у війні, і зараз на фронті дійсно гаряче, тому мій візит залежить від багатьох речей, передусім від того, що буде на полі бою…І по-друге, залежить від того, чи зможемо ми визволити українських громадян звідти (з Гази, – ред.)", – заявив він.

Президент додав, що якщо його візит до Єгипту чи Ізраїлю допоможе звільнити українців, то він готовий це зробити.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: