fbpx
Сьогодні
15:04 07 Лис 2023

Президент оновив склад Ставки верховного головнокомандувача

Фото: ОПУ

Президент України Володимир Зеленський змінив склад Ставки верховного головнокомандувача. Такий указ сьогодні, 7 листопада, підписав глава держави.

Про це передає Рубрика з посиланням на відповідний указ, оприлюднений на сайті Офісу президента.

У персональному складі Ставки верховного головнокомандувача був затверджений новий командувач Сил спеціальних операцій Збройних Сил України Сергій Лупанчук, призначений 3 листопада після звільнення з цієї посади Віктора Хоренка.

Останній також був виведений цим указом №736/2023 зі складу Ставки.

"Відповідно до статті 8 Закону України "Про оборону України", на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України постановляю… увести до персонального складу Ставки Верховного Головнокомандувача Лупанчука Сергія Костянтиновича – командувача Сил спеціальних операцій Збройних Сил України; вивести зі складу Ставки Верховного Головнокомандувача В.Хоренка", – йдеться у публікації.

Також зазначається, що відповідний указ набирає чинності з дня опублікування.

Довідка

Нагадаємо, 3 листопада президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Віктора Хоренка з посади командувача ССО ЗСУ. На цю посаду призначили полковника Сергія Лупанчука.

Тим часом у відкритих джерелах немає докладної інформації про його попередню діяльність. Як зазначив глава держави, Лупанчук є досвідченим офіцером. Зеленський додав, що колишній командувач ССО генерал Віктор Хоренко продовжуватиме виконувати спеціальні завдання у складі Головного управління розвідки Міноборони.

Згодом у ЗМІ з'явилася інформація, що Хоренко не знав про плани звільнення. Також повідомлялося, що його звільнили за поданням міністра оборони Рустема Умєрова.

Як повідомлялось, сьогодні Зеленський провів селекторну нараду.

"Отримав звіти про надходження боєприпасів, техніки та обладнання за останню добу. На бойове чергування стали додаткові системи NASAMS від партнерів. Вчасне підсилення нашої ППО до зими", — зазначив президент.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: