fbpx
Сьогодні
16:59 05 Лис 2023

Зеленський повідомив, що Україна розглядає можливість зміни своєї стратегії війни з росією

English version here

Фото: Ілюстративне / Офіс Президента

Україна розглядає можливість зміни своєї стратегії війни з російською федерацією.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський, повідомляє Рубрика з посиланням на інтерв'ю NBC News.

"Наші військові придумують різні плани, різні операції, щоб швидше просуватися вперед і завдавати несподіваних ударів по РФ", – заявив він.

При цьому Зеленський спростував нещодавні заяви американських військових, інших союзників і навіть головнокомандувача ЗСУ про те, що війна зайшла в глухий кут після 20 місяців запеклих боїв.

"Вони думали, що здолають нас, але цього не сталося. Я не думаю, що це глухий кут", – сказав Зеленський.

Подібна позиція, а також наслідки коментарів Залужного, можливо, вплинули на рішення Зеленського минулого тижня звільнити командувача Сил спеціальних операцій України та замінити його на полковника, який, за словами президента, "зможе надати підрозділу більшої потужності".

Нагадаємо, днями у виданні The Economist з'явилась стаття від головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

За його словами, ситуація на фронті зайшла у глухий кут й наразі жодна зі сторін не може просуватись, оскільки однакового технологічно оснащена. Він зазначив, що війна переходить на новий етап – "позиційний", якому притаманні виснажливі бої.

Як відзначило видання Politico, стаття Валерія Залужного розпалила партійні пристрасті" в американському Конгресі, а в Білому домі заявили про важливість продовжування підтримки України.

Нагадаємо, напередодні президент України Володимир Зеленський прокоментував для ЗМІ колонку Головнокомандувача ЗСУ генерала Валерія Залужного для видання The Economist про позиційний характер війни в Україні.

Тоді Глава держави під час спільної пресконференції з президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн наголосив, що "минув час", і "люди втомилися", однак нинішня ситуація на фронті "не є патовою".

Американські аналітики вказують, що роздуми Залужного "Сучасна позиційна війна і як її виграти" більш чітко окреслюють його міркування щодо змін, які має здійснити Україна, щоб подолати нинішню "позиційну" стадію війни, ніж інтерв'ю для The Economist.

В Інституті вивчення війни наголошують, що колонка українського Головнокомандуючого зосереджена, скоріше, на поясненні того, що нинішній позиційний характер війни є результатом технологічно-тактичного паритету на полі бою. А також широкого використання мінних загороджень російськими та українськими військами.

Залужний розглянув можливості, які відкриваються перед Україною у зв'язку з викликами з боку росії, включаючи:

  • значні втрати, яких зазнала російська авіація,
  • використання Україною західного ракетного та артилерійського озброєння,
  • нездатність Росії скористатися своїми людськими мобілізаційними ресурсами через політичні, організаційні та мотиваційні проблеми.

Генерал дійшов висновку, що позиційність вигідна росії, оскільки вона затягує війну. Це може призвести до того, що дозволить росії досягти переваги в певних сферах.

Зауважимо, що Міністр оборони України Рустем Умєров підписав наказ про затвердження Концепції військової кадрової політики до 2028 року, головним акцентом якої є задоволення потреб ЗСУ в людях.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: