fbpx
Сьогодні
08:53 31 Жов 2023

ISW: командування армії рф кидає у "м'ясні атаки" під Авдіївкою незахищену піхоту "Штурм-Z"

Фото: Getty Images

Російська армія у Донецькій області в атаках під Авдіївкою використовує загони піхоти "Штурм-Z", які втрачають від 40 до 70 відсотків особового складу за лічені дні.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Інститут вивчення війни (ISW).

Як вважають американські аналітики, російські війська продовжують використовувати штурмові підрозділи "Штурм-Z", які складаються переважно із штафників, у лобових атаках, що очолюють піхотинці.

Окрім того, речник таврійського угруповання полковник Олександр Штупун заявив 30 жовтня, що російські війська готуються до проведення "м'ясних атак" під Авдіївкою.

Російський "воєнкор", який нібито перебуває на авдіївському напрямку, стверджував, що "м'ясні атаки" – це коли російська піхота атакує без артилерійської підтримки.

Проте тренують підрозділи "Штурм-Z" для майбутніх штурмів без спорядження і техніки.

Пропагандист стверджував, що коли два російські полки проводять "м'ясні атаки" пліч-о-пліч, стик між зонами відповідальності обох полків залишається незахищеним і вразливим для українських контратак.

Інший російський "воєнкор" стверджував, що штурмові загони "Штурму-Z" на авдіївському напрямку і на південному фланзі Бахмута часто знищуються після кількох днів активних дій. В середньому вони втрачають від 40 до 70 відсотків особового складу.

Він також критикував:

  • погану підготовку російських військових підрозділів "Штурму-Z ",
  • небажання офіцерів враховувати пропозиції командирів "Штурму-Z" при призначенні їм бойових завдань.

За словами російського "воєнкора", підрозділи "Штурму-Z" часто вводяться в бій до проведення розвідки або встановлення зв'язку із сусідніми підрозділами. До того ж, як правило, намагаються евакуювати своїх поранених без артилерійського прикриття, що призводить до ще більших втрат.

Обидва "воєнкори"  відзначили відсутність належної артилерійської підтримки російських атак і контратак.

Один з них заявив, що ці фактори призводять до того, що підрозділи "Штурму-Z" перетворюються на "сміття", так і не досягнувши значних результатів.

"Про неефективність підрозділів "Штурму-Z" неодноразово повідомляла ISW", додають американські фахівці.

Ключові висновки ISW за 30 жовтня:

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: