fbpx
Сьогодні
17:43 05 Лис 2023

У міжнародному форумі сил спеціальних операцій взяли участь офіцери ГУР

Наприкінці жовтня у чеському місті Брно пройшов форум сил спеціальних операцій, влаштований міжнародною організацією Global SOF, у якому взяли участь українські офіцери.

Про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє у Фейсбуці, пише Рубрика.

Global SOF – це некомерційна організація, яка розширює та підтримує міжнародну мережу для розвитку можливостей спеціальних сил, розвиває партнерство для протидії глобальним і мережевим загрозам у світі.

Головна тема цьогорічного форуму – "Роль підрозділів спеціального призначення в умовах російсько-української війни".

Офіцери ГУР, які взяли участь у заході, розповіли колегам про здобутий досвід, зокрема:

  • про місії у Чорному морі, звільнення Зміїного та рейди в тимчасово окупований Крим;
  • про висадки на лівий берег Дніпра;
  • про повітряний "караван" гелікоптерів в оточений Маріуполь;
  • про штурмові та оборонні операції на найважчих ділянках фронту;
  • про звільнення Харківщини та битву за Київ.

В ГУР зауважили, що битва за Київ у 2022 році стала першим бойовим завданням для спецпризначенців військової розвідки в умовах широкомасштабного вторгнення Росії.

"Використання спецназу як легкої піхоти було не зовсім за профілем. Але на той момент ставки були надто високими. Втрата Києва призвела б до масштабного обвалення фронту і тотальної демотивації суспільства та армії", ― пояснив офіцер ГУР МО України на псевдо Філософ.

Представники воєнної розвідки України розповіли, що важливу роль під час бойових дій з російськими загарбниками у перші місяці вторгнення зіграла також координація загонів, сформованих із місцевих жителів ― вони завдавали відчутних втрат ворогу в глибокому тилу.

За словами фахівців ГУР, акцент на поглибленій роботі з місцевими осередками опору на окупованих і підконтрольних москві територіях зберігається та дає вагомий результат.

Коментуючи перспективи штурмових спецпідрозділів ГУР, українські офіцери наголосили на важливості розвитку технологічної складової ― передусім, безпілотних засобів ураження.

Під час форуму українські промовці підкреслили ― доки триває агресія проти України, доти спецпризначенці "Шаманбату", "Кракена", "Артану", "Інтернаціонального Легіону" та інших створених під час війни підрозділів будуть проводити та масштабувати свої зухвалі місії, спрямовані на знекровлення терористичної росії.

"Відповідь на питання "Яким має бути закінчення російсько-української війни?" була однозначною і такою, що відкидає будь яку дискусію на цю тему — "Повне повернення української території по лінії кордону 1991 року". У кінці виступу зал аплодував українським розвідникам стоячи", – зазначили в ГУР.

Нагадаємо, щоб підбадьорити українських захисників очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов брав участь у бойових діях.

Як писала Рубрика, керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов пережив понад десяток замахів на своє життя.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: