fbpx
Сьогодні
11:58 05 Лис 2023

У розвідці Британії вказують на проблеми з облаштуванням побутових умов військ рф на фронті

English version here

У російської армії виникли проблеми з облаштуванням побутових умов для своїх військових на фронті в Україні.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт розвідки Міністерства оборони Британії станом на 5 листопада.

Як зазначили британські аналітики, з наближенням зими розповіді очевидців із дислокованих в Україні російських військ свідчать про те, що "одвічна боротьба солдата зі стихією залишається головною турботою для російської армії".

Так, 1 листопада 2023 року російські окупанти, які нещодавно повернулися додому, виступали на військовій конференції "Огарковські читання" в Москві та розповіли, що тижнями поспіль були "мокрими з голови до ніг" на передовій.

Один російський солдат підкреслив, що через ризик обстрілу з боку українських сил вони "не могли закип'ятити навіть кружку чаю". Також загарбники жалілися, що живуть та харчуються "одноманітною" їжею в багнюці, що проникає звідусіль.

"Підтримання гідного рівня особистого комфорту та належного управління на оборонних позиціях є складним завданням для будь-якої армії. Однак дані з відкритих джерел свідчать про те, що російські війська, як правило, дуже погано забезпечують дотримання базових принципів польового управління.

Це, ймовірно, частково спричинено дефіцитом мотивованих молодших командирів, а також нестабільною логістичною підтримкою", резюмували у звіті британські розвідники.

Нагадаємо, раніше у британській розвідці зазначали, що під час штурму Авдіївки в Донецькій області протягом останніх трьох тижнів російські загарбники втратили близько 200 одиниць бронетехніки.

Також британські розвідники стверджують, що на Донеччині активні штурми окупаційних військ у районі Авдіївки призвели до збільшення втрат в армії рф у війні проти України на 90%.

Як відомо, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний вважає, що війна з росією переходить на новий етап: "позиційна" боротьба зі статичними та виснажливими боями. Щоб перемогти в ній, потрібні високі технології.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: