fbpx
Сьогодні
09:58 21 Жов 2023

Буданов пояснив, чому буває на передовій та бере участь у боях: "іноді це обов'язково"

Фото: Reuters

Аби підбадьорити українських захисників очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов брав участь у бойових діях.

Про це розповів глава ГУР в інтерв'ю Дмитру Комарову.

"Іноді вона обов'язкова (присутність у боях – ред.).

Тому що всі ми люди. І всім інколи буває страшно. Іноді знаходжу варіанти, як це зробити (підбадьорити бійців – ред.)", наголосив Буданов.

У головного розвідника країни запитали, чи виправданий ризик втратити главу розвідки під час бойових дій. Та він назвав це питання "суто риторичним".

"Якщо це дало позитивний результат, значить це було зроблено правильно. Якщо результату позитивного немає, значить були помилки. Переможців не судять", підкреслив очільник ГУР.

Нагадаємо, що Буданов брав участь у спецоперації зі звільнення селища Руська Лозова на Харківщині наприкінці квітня 2022 року.

Цю подію прокоментував командир спецпідрозділу Kraken з позивним Віто у репортажі УП.

"Зараз можна говорити – на це завдання приїжджав Кирило Олексійович Буданов. Ходив на штурм", розповів військовий.

Відмітимо, що тоді першими в Руську Лозову заходили бійці спецпідрозділу ГУР МО України "Kraken". Зачистка тривала декілька діб. Ворог намагався декілька разів повернути втрачені позиції, поки остаточно не відійшов і не закріпився у селищі Питомник.

Як писала Рубрика, керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов пережив понад десяток замахів на своє життя.

Так, за словами Юсова, окупанти багато разів вчиняли замахи на Кирила Буданова протягом останніх років. Один з них – це ракетний удар по офісу ГУР під час повномасштабної війни.

"В цілому, сумарно більше ніж десять. Це з 2014 року… Попри ці численні замахи ГУР Міноборони на жодну годину, на жодну хвилину не припиняло своєї діяльності. Всі працювали також й у місці постійної дислокації відомства. Це саме стосується командира і всієї команди", – сказав Юсов.

Замахи на Буданова

Нагадаємо, у грудні минулого року глава СБУ Василь Малюк заявив, що російські спецслужби готувалися ліквідувати керівника ГУР Кирила Буданова та міністра оборони Олексія Резнікова. На щастя, замаху запобігали.

Також серпні 2022 року СБУ затримала кілерів, які планували вбивство Резнікова та Буданова. За вбивство кожного з них російські "куратори" обіцяли винагороду в розмірі від 100 до 150 тисяч доларів.

Зауважимо, що і раніше у розвідці повідомляли, що керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов пережив більше десятка замахів на себе.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: