fbpx
Сьогодні
23:00 22 Жов 2023

Місця утримання російських військовополонених в Україні переповнені, - розвідка

Фото: представник ГУР Андрій Юсов (suspilne.media)

Воїни Збройних сил України активно борються з російськими загарбниками. Противника не лише знищують, а й беруть у полон. Так, місця утримання російських військовополонених в нашій країні наразі переповнені.

Про це заявили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України. Інформацію озвучив представник управління Андрій Юсов в інтерв'ю espreso.tv, цитує Рубрика.

За його словами, станом на сьогодні від повномасштабного вторгнення 2600 громадян повернулись додому.

Однак, це не така активна динаміка, яка була раніше і за кількістю обмінів, і за кількістю повернутих.

"Перемовини тривають і тут головне не розповідати – головне результат, а він обов'язково буде. Обмінний фонд поповнюється і місця утримання російських військовополонених в Україні сьогодні переповнені", – сказав Юсов

Він впевнений, що найближчим часом ситуація зміниться.

"Україна готова повертати російських військовослужбовців-окупантів, але звичайно повертаючи своїх громадян, своїх захисників, захисниць та незаконно утримуваних цивільних осіб. Робота над цим ведеться", – зазначив Юсов.

Крім того, він додав, що друга зима повномасштабної війни буде так само важкою.

"Буде багато викликів: на полі бою, будуть удари по цивільній інфраструктурі і питання зовнішньої діяльності, дипломатичної діяльності – це все дуже складно, але, в результаті, спільна позиція українського суспільства, воєнно-політичного керівництва, коаліції країн вільного світу, які підтримують Україну, безумовно дасть свої результати. Україна переможе", – підкреслив представник ГУР.

Раніше Юсов заявив, що кожен п'ятий російський окупант із цієї цифри – добровільно залишив позиції, кинув зброю і здався українським бійцям.

Загалом щодня близько двох-чотирьох солдатів загарбницької армії здається в полон за програмою "Хочу жить".

Довідка

Нагадаємо, що український державний проєкт "Хочу жить" покликаний допомогти військовим армії рф безпечно здатися в полон українським Збройним силам.

Для отримання інформації, як здатися в полон, російським військовим або їхнім рідним та близьким слід телефонувати за цілодобовими номерами:

  • +38 066 580 34 98;
  • +38 093 119 29 84.

Росіянам гарантують утримання згідно з нормами Женевських конвенцій.

Як писала Рубрика, 20 телефонами проєкту "Хочу жити" скористалися вже понад три тисячі російських військових.

Підкреслимо, що сайт проєкту "Хочу жить" блокують на території росії.

Нагадаємо, після успішної спецоперації "Синиця", під час якої російський гвинтокрил Мі-8 перегнали на підконтрольну Україну, кількість окупантів, що хочуть здатися в полон ЗСУ, збільшилась на 70%.

"Є стрибок по лінії "Хочу жить" окремо і по інших каналах зв'язку. Після успішної операції Синиця з Мі-8 і пілотом, скажімо, збільшилась кількість військовослужбовців армії РФ, які розглядають для себе подібний сценарій. Звернення на державний проєкт "Хочу жить" — стрибок відбувся приблизно на 70% за день", розповів представник ГУР Андрій Юсов.

Також Рубрика повідомляла, що спецоперацію під назвою "Бариня" успішно провело Головне управління розвідки Міноборони України, внаслідок чого вдалося завербувати російського кадрового військового.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: