fbpx
Сьогодні
Фото 19:27 30 Жов 2023

Азербайджан відправив Україні нову партію гуманітарної допомоги: що входить

English version here

Фото: АЗЕРТАДЖ

З території Сумгаїтського технологічного парку в понеділок було відправлено першу партію електрообладнання, передбачену Азербайджаном для надання гуманітарної допомоги народу України.

Про це повідомляє АЗЕРТАДЖ, передає Рубрика.

Згідно з розпорядженням президента Азербайджану Ільхама Алієва від 17 липня 2023 року, гуманітарний вантаж, підготовлений міністерством енергетики, включає понад 555 тис. метрів електричних кабелів та дротів.

Зазначається, що конвой із 14 вантажівок із гуманітарним вантажем "відправляється для підтримки заходів щодо відновлення стійкого електропостачання територій, які постраждали від поточної ситуації в Україні".

Чергові частини передбаченої допомоги загальною вартістю 7,6 млн доларів США, яка підготовлена відповідно до заявок, що надійшли з України, планується відправити найближчим часом.

Раніше Азербайджан уже відправляв в Україну гуманітарну допомогу з електроустаткування. Загальний обсяг її, включаючи кошти для відновлення та реконструкції, наданої Азербайджанською Республікою Україні, становить понад 33 млн доларів США.

З початку повномасштабного вторгнення росії Україна отримала з Азербайджану 10 вантажів гуманітарної допомоги для енергосектору, у складі якої  50 резервних електростанцій і 45 силових трансформаторів.

Загалом до Азербайджану з метою медичної та соціально-психологічної реабілітації в рамках заходів гуманітарної допомоги було привезено 154 українських дітей, які постраждали від війни та втратили членів сімей.

Також було повністю відновлено зруйнований внаслідок військових дій у місті Ірпінь гуманітарний ліцей «Лінгвіст» імені Заріфи Алієвої. Наразі азербайджанська сторона проводить відповідну роботу щодо відновлення низки об'єктів соціального призначення, які були серйозно пошкоджені в цьому місті.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: