fbpx
Сьогодні
08:58 25 Жов 2023

Генштаб: ЗСУ наступають південніше Бахмута та мають успіх західніше Вербового

Фото: Фейсбук / Генштаб ЗСУ

Минулої доби, 24 жовтня, російські окупанти намагалися атакувати на 7 напрямках фронту, загалом за добу на фронті відбулося близько 80 бойових зіткнень.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Facebook Генштабу ЗСУ.

Успіхи українських військових

У військовому командуванні розповіли, що протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та 3 − по зенітно-ракетних комплексах противника.

Своєю чергою підрозділи ракетних військ знищили:

  • 12 артилерійських засобів,
  • логістичний хаб,
  • пункт управління,
  • засіб протиповітряної оборони,
  • 2 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Також речник Генерального штабу Збройних Сил України Андрія Ковальов в ефірі телемарафону розповів, що українські бійці продовжують наступальні дії на Мелітопольському та Бахмутському напрямках.

"На Мелітопольському напрямку Сили оборони продовжують наступальну операцію. Мали частковий успіх західніше Вербового", – зазначив він.

Окрім того, підрозділи Сил оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області. На цьому напрямку ЗСУ також завдають ворогу втрат у живій силі та техніці та закріплюються на досягнутих рубежах.

Атаки російської армії

"Загалом ворог завдав 6 ракетних та 51 авіаційний удар, здійснив 66 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах…

Є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоквартирні та приватні житлові будинки, а також інша цивільна інфраструктура", наголосили у Генштабі

Ситуація на напрямках фронту

Протягом минулої доби відбулося близько 80 бойових зіткнень.

  • У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку ворог не полишає спроб оточити Авдіївку, активно застосовує авіацію, але українські воїни стійко тримають оборону та завдають ворогу значних втрат. Безуспішними були наступальні дії окупантів в районах Степового, Авдіївки, Сєверного, Невельського Донецької області, де силами оборони відбито понад 10 атак росіян.
  • На Бахмутському напрямку українські воїни відбили близько 10 атак окупантів в районах населених пунктів Богданівка, Кліщіївка, Андріївка Донецької області. В той же час, Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмута, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.
  • У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку українські воїни відбили близько 10 атак ворога біля Синьківки та Іванівки Харківської області.
  • На Лиманському напрямку українські воїни стійко тримають оборону, успішно відбили всі атаки ворога неподалік Надії та Макіївки Луганської області.
  • На Мар'їнському напрямку загарбники вели безуспішні штурмові дії в районах Мар'їнки та Побєди Донецької області. Тут українські воїни відбили понад 20 атак ворога.
  • На Шахтарському та Запорізькому напрямках українські захисники відбили всі атаки окупантів в районах Новомихайлівки, Пречистівки, Старомайорського, південніше Золотої Ниви Донецької області та південно-східніше Малої Токмачки Запорізької області.
  • Водночас, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, мали частковий успіх західніше Вербового, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.
  • У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку українські воїни ведуть контрбатарейну боротьбу, наносять вогневе ураження по тилах противника.
  • У зоні відповідальності ОСУВ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.
  • На Сіверському та Слобожанському напрямках окупанти зберігають військову присутність у прикордонних районах, проводять активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання українських військ на загрозливі напрямки, нарощують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

Як ми писали, в ніч на 25 жовтня окупаційні війська запустили по низці регіонів країни 11 дронів-камікадзе "Шахед", українським оборонцям вдалося збити усі ворожі безпілотники.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: