fbpx
Сьогодні
18:16 12 Тра 2023

Збройовий концерн Rheinmetall та "Укроборонпром" створили спільне підприємство в Україні

English version here

Фото: wikipedia.org

Німецький збройовий концерн Rheinmetall та "Укроборонпромом" уклали угоду про створення спільного підприємства з ремонту танків в Україні.

Про це повідомив генеральний директор компанії Армін Паппергер, пише Handelsblatt.

Зазначається, що співпраця включає технічне обслуговування та ремонт бронетехніки в Україні, паралельно готують виробництво танків. У Rheinmetall буде 51% акцій у новій компанії, концерн також візьме на себе управління компанією.

"Україна отримує вигоду від комплексної передачі технологій та короткострокових поставок військової техніки з Німеччини", – сказав Армін Паппергер.

За даними видання, концерн також очікує найближчими днями підписати контракти щодо ще двох спільних підприємств – для боєприпасів і протиповітряної оборони.

Довідка

Rheinmetall – німецький машинобудівний та зброєбудівний концерн зі штаб-квартирою в Дюссельдорфі. Він є одним з найбільших виробників військової техніки і зброї в Німеччині та Європі. Основна продукція концерну – військова техніка, зброя, а також виробництво комплектуючих для автомобілів.

Нагадаємо, прем'єр-міністри України, Польщі та Німеччини підписали угоду про створення в Польщі центру обслуговування українських танків Leopard 2.

До того ж Німеччина передала Україні другий з чотирьох обіцяних зенітно-ракетних комплексів (ЗРК) IRIS-T SLM.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: