fbpx
Сьогодні
Фото 23:00 24 Жов 2023

Рішення для перемоги: у Львові на благодійному аукціоні зібрали понад 2 млн грн для ЗСУ

Фото: Львівська ОВА

Днями у Львівській національній філармонії відбувся благодійний аукціон «Сила мистецтва 2.0». У ході заходу зібрали близько 2,2 млн грн, які скерують на придбання безпілотного авіаційного комплексу FreeUA для 103-ї окремої бригади територіальної оборони Збройних Сил України.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Львівську ОВА.

У чому проблема?

Мистецтво — потужне і невичерпне джерело сили, оскільки воно є вираженням творчого потенціалу та людської культури. Мистецтво відображає історію, культуру, традиції та суспільні цінності. Організатори благодійного аукціону зазначають, що сьогодні мистецтво стало ще й потужною підтримкою для наших захисників.

на благодійному аукціоні зібрали понад 2 млн грн для ЗСУ

Фото: Львівська ОВА

Яке рішення?

Півроку тому "INSO-Львів" зініціював організувати благодійний вечір, де звучатиме музика й будуть виставлені роботи живопису та провести аукціон.

Це вже другий цьогоріч аукціон, який відбувається у філармонії. На попередньому заході, який проходив у квітні цього року, вдалося виручити 1,7 млн гривень на купівлю безпілотного авіаційного комплексу «Валькірія».

на благодійному аукціоні зібрали понад 2 млн грн для ЗСУ

Фото: Львівська ОВА

Начальник групи комунікацій управління 103 бригади ТрО ЗСУ Олег Яськів зазначив:

"Наша бригада, яка представляє Львівщину, вже півтора роки перебуває на передовій та виконує різні завдання. То ж нам потрібні засоби для реалізації цих задач, зокрема і засоби для здійснення аеророзвідки".

Симфонічний оркестр INSO-Львів виступив цього вечора перед гостями дійства з цікавою концертною програмою.

А галерея Home of Arts Lviv надала для аукціону твори мистецтва. Зокрема серед лотів були картини авторства визнаних українських митців – Зеновія Кецала, Івана Остафійчука, Івана Труша, Романа Петрука, Марії Примаченко та інших. А найдорожчим лотом стала панорама Львова Абрагама Гогенберга (1617 р.), яку продали за 6 тисяч доларів.

на благодійному аукціоні зібрали понад 2 млн грн для ЗСУ

Фото: Львівська ОВА

Як це працює?

Загальна сума, яку вдалось зібрати на заході, становить близько 2,2 млн грн. Кошти підуть на придбання безпілотного авіаційного комплексу FreeUA для 103-ї окремої бригади територіальної оборони Збройних Сил України.

За словами Олега Яськіва, зараз готують ще один аукціон, на якому будуть виставлені роботи одного автора, військовослужбовця.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: