fbpx
Сьогодні
20:02 23 Жов 2023

Зеленський переговорив зі спадкоємним принцом Саудівської Аравії: обговорили підготовку до Глобального саміту миру

English version here

Фото: ОПУ

Президент України Володимир Зеленський обговорив зі спадкоємним принцом, Прем'єр-міністром Королівства Саудівська Аравія Мухаммадом бін Салманом аль Саудом розвиток співпраці між країнами та підготовку до Глобального саміту миру.

Про це глава держави повідомив у соцмережі X, пише Рубрика.

"Я мав телефонну розмову зі спадкоємним принцом Саудівської Аравії Мохаммедом бін Салманом щодо шляхів розвитку зв'язків України з Королівством Саудівської Аравії та країнами Перської затоки", – зазначив

Він додав, що подякував Прем'єр-міністрові Саудівської Аравії за особисті зусилля, спрямовані на те, щоб зустріч Формули миру у Джидді пройшла успішно.

Президент запросив представника Саудівської Аравії взяти участь у наступному раунді переговорів на Мальті та відзначив важливість ролі Королівства у підготовці до Глобального саміту миру.

"Ми також обговорили ситуацію на Близькому Сході. Я наголосив на необхідності недопущення подальшої ескалації конфлікту та жертв серед мирного населення", – заявив Зеленський.

Як повідомлялося, у Джидді 5-6 серпня відбулася друга зустріч на рівні радників з національної безпеки та політичних директорів щодо ключових принципів миру на основі Формули миру Президента України Володимира Зеленського.

За підсумками першого дня, а саме 5 серпня, перемовин представники близько 40 країн домовилися, що основою майбутньої мирної угоди буде непорушність кордонів України.

Також повідомлялось, що з метою досягнення мирного врегулювання в Україні Саудівська Аравія готова продовжувати докладати посередницькі зусилля.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: