fbpx
Сьогодні
Відео 14:29 22 Жов 2023

Тіні та стіни: столичний музей Ханенків зняв документальний фільм про свою роботу під час війни

Фото: Вікіпедія

Київський музей Ханенків разом із кіностудією MIR&CO PRODUCTION створили короткометражний документальний фільм "Тіні та стіни" про роботу закладу під час повномасштабного російського вторгнення.

Про це музей написав на своїй сторінці у фейсбуці, цитує Рубрика.

Як розповідають, у фільмі працівниці та працівники музею розкажуть, як живе заклад під час війни:

  • якими були перші дні та місяці після вторгення,
  • як поновлювали діяльність,
  • які формати роботи з'явилися у пустих залах.
Музей Ханенків

Фото: Фейсбук / Музей Ханенків

Глядачі побачать кадри, раніше не публіковані:

  • евакуацію колекції,
  • а також відео з камер спостереження під час російського ракетного обстрілу 10 жовтня 2022 року.
Музей Ханенків

Фото: Фейсбук / Музей Ханенків

Під час консервації колекції працівники музею натрапили на те, що переживав музей у 1940-х роках, під час Другої світової війни. Їм допомагали спогади Василя Овчиннікова, тогочасного директора Музею Ханенків.

"Ми розуміємо, як важко українцям було зберегти правдиву інформацію, задокументувати історію у часи СРСР. Зараз ми маємо не тільки технологічні можливості для якісної документації, але і можливість ділитися та зберігати свої спогади відкрито", зауважили у пресрелізі до фільму.

Команда музею у стрічці пояснює, чому вирішила поновити діяльність під час вторгнення, як це робили, які формати з'явилися у пустих залах.

"Музей Ханенків став своєрідною Меккою для іноземних журналістів, бо їм усім стало цікаво, як ми працюємо. Чому, чому ми працюємо під час війни? Невже це комусь потрібно?", — розповідає комунікаційниця Дарія Сухоставець.

Зазначають, що документальний фільм створено за підтримки Українського культурного фонду.

Допрем'єрний показ пройде у Музеї Ханенків за адресою вулиця Терещенківська, 15, Київ, у понеділок, 23 жовтня, о 18:30. Вхід вільний. Запрошують усіх охочих.

Нагадаємо, що ветеран з Рівного Олександр Будько з позивним "Терен", який став героєм документальної стрічки Сари Джессіки Паркер, записав мотивуюче відеозвернення до українських дітей. Він закликав не здаватися за жодних обставин та йти вперед.

Окрім того, Projector Creative & Tech Institute разом з командою Довженко-Центру створив благодійний відеокурс "Коротка історія української анімації".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: