fbpx
Сьогодні
11:54 22 Жов 2023

Через гендерні упередження Google має сплатити своїй співробітниці понад $1 млн

У Сполучених Штатах Америки суд визнав винним Google, який упереджено поставився до своєї працівниці, що працювала у компанії керівницею відділу: компанія має виплатити позивачу 1,1 мільйона доларів.

Про це пише Bloomberg.

Як повідомляють у виданні, Улці Роу мають виплатити $1,1 мільйона компенсації через гендерну дискримінацію.

У Bloomberg розповідають, що жінка вперше з 2018 року подала позов про дискримінацію в оплаті праці  проти Google. Вона заявила, що компанія платила більше чоловікам, попри їхній менший досвід. 

Окрім того, зі слів жінки, їй відмовляли у підвищенні нібито через помсту за її скарги. Справу слухали впродовж тижня.

У Google стверджували, що Роу мала ті самі можливості, що й її колеги-чоловіки.

Вона прийшла на роботу з 23-річним досвідом роботи у сфері фінансових послуг і технологій, але її взяли на роботу восьмого рівня. Зарплата жінки складала близько 750 тисяч доларів на рік.

Але зі слів Роу, чоловіки, які прийшли в компанію одночасно з нею, і нібито мали менший досвід, були найняті на дев'ятий рівень із зарплатою понад 1 мільйон доларів на рік.

Журі з восьми присяжних постановило, що компанія Google винна Роу:

  • 150 тисяч доларів за "біль і страждання" через дискримінацію,
  • 1 мільйон доларів як компенсацію.

Що відомо про гендерну рівність в Україні

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, український Уряд схвалив Національну стратегію подолання гендерного розриву в оплаті праці на період до 2030 року та затвердив операційний план заходів із її реалізації на 2023–2025 роки.

Як відомо, в Україні гендерний розрив в оплаті праці становить 18,6%. Цей показник є нижчим за світовий, але більшим, ніж у багатьох країнах ЄС.

За словами Лубінця, вдосконалення трудового законодавства, подолання стереотипів роботодавців, підвищення рівня мотивації жінок – це головні засади того, щоб тенденція до скорочення гендерного розриву в оплаті праці в Україні стала стійкою та незворотною.

Окрім того, як писала Рубрика, спеціальності STEM — майбутнє післявоєнної України. Саме вони будуть ключовими у відбудові й потребуватимуть кадрів. Заохотити дівчат і жінок до вивчання точних наук та здолати гендерні стереотипи в Україні щодо цього — наше завдання вже сьогодні.

"Рубрика" розповідає про ініціативу, яка допомагає в цьому. Читайте докладніше у нашому матеріалі: "Дівчата STEM: як українська ініціатива долає гендерні стереотипи у технічних спеціальностях".

Також Рубрика повідомляла, що у 2022 році в Україні запровадили закон, який протидіє мобінгу на роботі. Однак деякі працівники щоденно продовжують працювати під тиском негативу та цькування з боку колективу, не сприймаючи це як неправильне та незаконне ставлення до себе.

Що таке мобінг, як саме він впливає на психологічне здоров'я, і як робітник захищений з юридичного боку, розбиралася "Рубрика". Читайте розлого у нашій статті: "Погані стосунки з босом — це важко": як розпізнати мобінг на роботі та протистояти йому".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: