fbpx
Сьогодні
12:35 20 Жов 2023

МОК має намір вперше провести Олімпійські кіберспортивні ігри: для чого це рішення

Фото: з відкритих джерел

Міжнародний олімпійський комітет планує створити перші в історії Олімпійські ігри з кіберспорту.

Як пише Рубрика,  про це оголосив президент МОК Томас Бах під час церемонії відкриття 141-ї сесії МОК, яка проходить в індійському Мумбаї.

У чому проблема?

За словами Баха, спостерігається суттєва популярність кіберспорту у світі.

Потенційна аудиторія ігор — 3 мільярди людей по всьому світу грають в компʼютерні ігри, причому 500 мільйонів цікавляться саме кіберспортом, а не просто відеоіграми, і це люди віком до 34 років.

"У молодого покоління зовсім інший спосіб мислення. Вони живуть цифровим життям, і ми не повинні ігнорувати їхню думку, якщо не хочемо поставити під загрозу власне майбутнє", — сказав Бах.

Яке рішення?

Міжнародний олімпійський комітет має намір створити перші в історії Олімпійські ігри з кіберспорту.

Як це працює?

"Я попросив нашу нову комісію з кіберспорту розглянути створення Олімпійських ігор з кіберспорту", – сказав він.

У 2018 році МОК організував Esports Forum у Лозанні, а у 2021 році розробив концепт Olympic Virtual Series.

Це був перший пілотний проект МОК у кіберспорті.

"Ґрунтуючись на досвіді Olympic Virtual Series, ми запустили Олімпійський тиждень кіберспорту в Сінгапурі на початку цього року. У Сінгапурі ми побачили доказ того, що наш комплексний підхід працює. Ми успішно об'єднали олімпійську та кіберспортивну спільноти", – розповів Бах.

Довідка

Олімпійська кіберспортивна серія у 2023 році з урахуванням кваліфікаційних турнірів зібрала понад 500 тисяч учасників і 6 мільйонів прямих трансляцій, причому 75% переглядів припало на молодь у віці від 13 до 34 років.

Відомо, що до Олімпійської кіберспортивної серії-2023 спочатку увійшли автоспорт, бейсбол, вітрильний спорт, стрільба з лука, теніс та тхеквондо. Пізніше туди додалися змагання у шахах, танцях, велосипедному спорті та спортивній стрільбі.

Нагадаємо, кіберспорт визнали офіційним видом спорту в Україні у 2020 році.

Зауважимо, що Саудівська Аравія у найближчі вісім років інвестує 38 млрд доларів у кіберспорт. Країна до 2030 року має намір стати осередком нової дисципліни.

Як повідомлялось раніше, український гравець у Counter-Strike: GO Олександр Костилєв визнаний найкращим кіберспортсменом року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: