fbpx
Сьогодні
12:27 13 Жов 2023

У полоні бойовиків ХАМАС можуть бути українці, – посол

За попередньою інформацією від ізраїльської сторони, але яку поки не вдалося підтвердити, в полоні бойовиків ХАМАС можуть перебувати громадяни України.

Про це в ефірі "Суспільне. Спротив" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук, пише Рубрика,

"Варто розуміти, що ми не знаємо місцеперебування певної кількості людей, і не виключається, що частина з них може бути в полоні. Про це нам повідомляли ізраїльські служби, це ще не доведена інформація. Прошу не робити фурор, але, скоріше за все, це відповідає дійсності", – розповів Корнійчук.

Посол додав, що дипломати тісно наразі співпрацюють з поліцією Ізраїлю під час пошуку громадян України.

"На постійній основі шукаємо людей — і по ДНК, і по відбитках пальців. Поліція нам допомагає знаходити нових людей. Не думаю, що вже суттєво зміниться кількість (загиблих — ред)», – розповів посол.

Серед сімох загиблих українців, як відзначив посол, тільки одна громадянка мала український паспорт. За його словами, решта шість загиблих постійно проживали в Ізраїлі й мали ізраїльський паспорт.

"Це ні в якому разі не принижує їх права як громадян України, просто для вашого розуміння, що одна подорожуюча, на жаль, загинула. Решта – це місцеві мешканці", – пояснив посол.

Що відомо про українців в Ізраїлі

Як писала  Рубрика, спочатку повідомляли після нападу терористів ХАМАС на Ізраїль із сектору Газа дві громадянки нашої країни загинули.

Раніше, 11 жовтня, у МЗС повідомляли, що троє громадян нашої держави загинули внаслідок бойових дій.

В МЗС розповіли, що близько 700 українців не можуть виїхати з Ізраїлю через скасовані авіарейси, а 170 громадян хотіли б евакуюватися з Сектора Газу.

11 жовтня посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук також повідомив, що для наших громадян, які залишилися в Ізраїлі, вдалося організувати українському посольству перший евакуаційний рейс.

Нагадаємо, що українським дипломатам вдалося евакуювали неповнолітнього хлопчика із міста Сдерот. Він отримав поранення внаслідок нападу бойовиків ХАМАС.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: