fbpx
Сьогодні
14:59 12 Жов 2023

Державний секретар США Блінкен прилетів до Ізраїлю, - ЗМІ

У четвер, 12 жовтня, державний секретар США Ентоні Блінкен прилетів до Ізаїлю із обіцяним візитом.

Про це повідомило видання Sky News, пише Рубрика.

В аеропорту Блінкена зустріли декілька офіційних осіб, в тому числі міністр закордонних справ Елі Коен.

Держсекретар не зробив заяви для присутніх журналістів.

В Ізраїлі Блінкен має зустрітися з прем'єр-міністром Біньяміном Нетаньягу, президентом Ісааком Герцогом та іншими високопосадовцями.

Речник Держдепу Метью Міллер відзначив, що Блінкен прибув у країну, аби "безпосередньо поспілкуватися з нашими партнерами про ситуацію на місцях і обговорити підтримку США у відповідь на жорстокі терористичні атаки ХАМАС".

Фото: AP Photo/Jacquelyn Martin, Pool

Перед посадкою на літак на базі Ендрюс Блінкен сказав, що він прямує до Ізраїлю з "дуже простим і чітким посланням від імені президента Сполучених Штатів і від імені американського народу, яке полягає в тому, що Сполучені Штати підтримують Ізраїль".

"Ми підтримуємо ізраїльський народ. Ми прикриваємо його спину сьогодні. Ми будемо прикривати його завтра. Ми будемо підтримувати його кожного дня", – підкреслив держсекретар.

Він повторив, що США рішуче налаштовані забезпечити Ізраїль засобами для самозахисту, прирівнявши рівень жорстокості ХАМАС до рівня терористичної "Ісламської держави".

Блінкен сказав, що США продовжать працювати над тим, щоб до боротьби проти Ізраїлю не долучалися нові гравці.

Відповідаючи на питання про те, чи закликала адміністрація Байдена Ізраїль проявляти стриманість у відповідь на атаки ХАМАС, Блінкен сказав:

"Ми знаємо, що Ізраїль вживе всіх можливих запобіжних заходів, як і ми. Це те, що відрізняє нас від ХАМАСу та терористичних груп, які займаються найогиднішою діяльністю".

У п'ятницю Блінкен вирушить до столиці Йорданії Аммана, де зустрінеться з високопоставленими йорданськими посадовцями, а також з президентом Палестинської автономії Махмудом Аббасом, який подорожуватиме з делегацією, до складу якої входять голова розвідки Палестини Маджед Фарадж і генеральний секретар Виконавчого комітету Організації визволення Палестини Хусейн Аль-Шейх.

Напад ХАМАС на Ізраїль

Нагадаємо, що вранці 7 жовтня, палестинське терористичне угруповання ХАМАС, яке контролює сектор Гази, завдало масованого ракетного удару по Ізраїлю. Разом з тим бойовики прорвалися на ізраїльську територію.

Терористам вдалося захопити низку населених пунктів, але вже за кілька днів армія Ізраїлю повернула під контроль 100% території.

Зазначимо, що Ізраїль оголосив про "стан війни" та початок контртерористичної операції "Залізні мечі" і завдає ударів по об'єктах на території сектора Гази. за Минулої ночі було вражено 200 таких об'єктів.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: